Asheim full av lovord om UiT

— Virkelig en av våre største suksesshistorier

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) skrøt uhemmet av UiT Norges arktiske universitet under åpningen tirsdag.

UiT-rektor Dag Rune Olsen og statsråd Henrik Asheim under tirsdagens semesteråpning i Tromsø.
Publisert Oppdatert

Mens de fleste universitetene og høgskolene i landet markerer semesterstarten neste uke, var det tirsdag denne uken duket for en høytidelig åpningsseremoni ved UiT sin hovedcampus i Tromsø.

— Det er hyggelig å kunne prioritere å komme til UiT og delta på den flotte åpningen av semesteret, uttalte forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) like etter seremonien, der blant annet tidligere rektor Anne Husebekk ble takket av og Dag Rune Olsen ble ønsket velkommen.

Det er UiT selv som har lagt ut en artikkel om åpningsseremonien på sine nettsider.

— UiT er virkelig en av våre største suksesshistorier innen universitetsverdenen, skrøt Asheim i etterkant av åpningsseremonien.

— Grip muligheten

Asheim var også full av lovord om jobben Anne Husebekk har gjort de siste åtte årene, og mener at hennes avgang i seg selv var god nok grunn til å avlegge Nordens Paris et besøk i disse dager.

Åpningsseremonien beskrives som kort, men høytidelig, og Anne Husebekk fikk overlevert rektorkjedet til Dag Rune Olsen.

— Grip muligheten til å bli sjef i eget liv fra dag én, sa Dag Rune Olsen i sin tale til både nye og gamle studenter og ansatte ved universitetet.

— Sammen med dere skal vi gjøre studieåret 2021-2022 til det beste i historien. Det fortjener dere nå, sa den nye rektoren videre.

Studentene gleder seg

En masterstudent som avisen iTromsø snakket med, Mai Hansen, forteller at hun ser frem det kommende semesteret.

— Det var rart å sitte alene foran en PC-skjerm halve bachelorgraden. Jeg håper dette studieåret blir så normalt som mulig, sa Hansen til avisen.

Nåværende rektor Dag Rune Olsen, tidligere rektor Anne Husebekk og Henrik Asheim hadde en fin tone seg imellom.

Simen Jantzem, en førsteårsstudent som kommer direkte fra videregående, ser frem til mer frihet.

— Jeg kommer rett fra videregående skole og gleder meg til å få mer frihet enn jeg hadde der. Det er veldig fint å være en del av et fysisk miljø, sier Jantzen.

Inntil videre blir det fortsatt restriksjoner, men planen er at avstandskravet skal kunne oppheves i undervisningssammenheng når vi kommer til trinn 4 av gjenåpningen.

— Men jeg jobber for at vi skal oppheve avstandskravet så raskt som mulig, sa Henrik Asheim til iTromsø tirsdag.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Lovet fysisk undervisning

Rektor Dag Rune Olsen håper og tror semesteret blir så normalt som mulig. I sin åpningstale for semesteret oppfordret han studentene til å engasjere seg sosialt og i foreninger.

Han lovet samtidig at studentene skal få fysisk undervisning så langt det er mulig og med så mange plasser som regelverket tillater.

De som ikke får plass, kan følge undervisningen digitalt.

— Jeg vil skryte voldsomt av arbeidet som er gjort på de 11 campusene og studiestedene til universitetet. De har fått grundig mengdetrening i å gjennomføre undervisningen digitalt, sa rektoren under åpningsseremonien.

Powered by Labrador CMS