campus

Vurderer hotell på NMBU

NMBU vil få vurdert lønnsomheten av å etablere hotell i Tårnbygningen på campus i Ås. Ideen er å huse konferansegjester og kursdeltakere.

Lønnsomheten av å etablere et hotell her i Tårnbygningen på NMBUs campus i Ås skal vurderes.
Publisert

Våren 2022 tok daværende rektor Curt Rice til orde for å få et hotell på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han mente at NMBU trenger et hotell på campus i Ås for å kunne ta mer ansvar for utdanning, forskning og formidling gjennom konferanser. 

— For å kunne gjøre det må vi pinadø få et hotell her, sa han.

Ønsker mer liv

Nå er ut hotellplanene et skritt nærmere og NMBU har inngått en intensjonsavtale med Festningshotellene AS. Avtalen innebærer at selskapet skal gjøre en lønnsomhetsanalyse av å etablere hotell i Tårnbygningen, som er en av NMBUs historiske bygninger.

NMBU-rektor Siri Fjellheim sier at hun ønsker mer liv på campus.

— Vi har Norges vakreste campus og en ambisjon om å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for utdanning, forskning, innovasjon og formidling innen våre fagområder. Både NMBU og de andre forskningsinstituttene på campus savner overnattingsmuligheter for våre forbindelser i nærområdet, blant annet til etter- og videreutdanningskurs og til internasjonale konferanser. Forslaget om hotell i Tårnbygningen er overraskende, og et av flere spor det er verdt å forfølge, sier hun på nmbu.no.

Rektor Siri Fjellheim ved NMBU.

Direktør Lars Atle Holm ved NMBU understreker at hotellplanene foreløpig er på idéstadiet.

— Om lønnsomhetsvurderingen er positiv, vil vi vurdere om vi skal gå videre. Det er i så fall mange avklaringer som må gjøres, blant annet med departementet, universitetsstyret, fylkeskonservator og Ås kommune, sier Holm.

«En sjelden mulighet»

Styreleder Tony Eide i Festningshotellene AS sier at han har tro på at det er mulig å skape et unikt kurs- og konferansehotell på NMBUs campus. Han karakteriserer dette som en sjelden mulighet som de ønsker å undersøke nærmere.

— For reiselivet som nå også er blitt en del av regjeringens eksportsatsning og har klare bærekraftsmål, vil det å være representert i sentrum av forskningen på blant annet bærekraftkraftig matproduksjon, ernæring og økologisk landbruk være utrolig spennende, sier han.

Festningshotellene AS driver fra før Oscarsborg festning, Reenskaug hotell i Drøbak, Kongsvinger festning og Torreby slott i Sverige.

Powered by Labrador CMS