Professor Johs. Hjellbrekke er en av 10 søkere som vil bli senterleder og del av ledergruppen til rektor Curt Rice ved OsloMet. Foto: David Engmo

10 vil bli senterleder ved OsloMet

Søkerliste. 10 søkere vil bli leder for Senter for profesjonsstudier ved OsloMet og dermed sikre seg en plass i ledergruppen til rektor Curt Rice.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert)

Jobben som leder for Senter for profesjonsstudier (SPS) blir ledig når dagens leder Oddgeir Kjell Osland tiltrer som dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap på OsloMet 1. februar.

Osland overtar som dekan etter Ann-Helén Bay, som ikke søkte fornyelse av åremålet.

Senterlederen blir en del av ledergruppen til rektor Curt Rice, der alle dekaner og senterledere sitter.

Det er 10 søkere til jobben som blir ledig etter Osland, seks kvinner og fire menn. Blant de 10 er det to kvinnelige og én mannlig søker som har fått være konfidensielle.

Fungerende senterleder, professor Silje Bringsrud Fekjær, er ikke blant søkerne til stillingen.

Fakta

Senter for profesjonsstudier

Senter profesjonsstudier (SPS) har som overordnet mål å bidra til utvikling av profesjonsstudier som kunnskaps- og forskningsfelt, både nasjonalt og internasjonalt.

Senteret studerer aspekter rundt profesjonene (kunnskapsgrunnlag, etikk, rekruttering, utdanningene, karriere, politikkutforming, og hvordan profesjonelle foretar sine vurderinger og beslutninger).

Senteret er et ledende forsknings- og forskerutdanningsmiljø og er blant annet ansvarlig for et Ph.D.-program i profesjonsstudier.

SPS er flerfaglig sammensatt, og metodisk og teoretisk mangfoldig. For tiden er det ca. 50 personer knyttet til senteret.

Kilde: Stillingsannonsen for SPS-leder

Professor Hjellbrekke søker

En av søkerne til jobben som leder ved Senter for profesjonsstudier er sosiologiprofessor Johannes Hjellbrekke. Han er for tiden direktør ved Det norske studiesenter i Paris i et åremål som går ut 30. juni 2020.

Forskningsfeltet til Hjellbrekke har de senere årene særlig omhandlet sosiale klasser, eliter, kapitalstrukturer, mobilitetskanaler og mobilitetsbarrierer i det norske sosiale rommet, ifølge nettsidene til Universitetet i Bergen.

Fire kvinner er åpne søkere

Førsteamanuensis og instituttleder Torhild Erika Lillemark Høydalsvik ved Institutt for pedagogikk ved Høgskulen i Volda har også søkt. Hun disputerte fra doktorgradsprogrammet i utdanningsvitenskap ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet i 2018.

Torhild Erika L. Høydalsvik ved Høgskulen i Volda søker jobben som SPS-leder. Foto: HiVo

Forskningsleder Marte Rønning i Statistisk sentralbyrå står også på søkerlisten. Hun har en doktorgrad i samfunnsøkonomi fra NTNU og forskningsfeltet hennes er utdanningsøkonomi.

Studierektor for forskerutdanning ved Högskolan Väst i Trollhättan, Kristina Lindh, ønsker også å bli senterleder ved SPS.

Bita Najmi, som ifølge NTNUs nettsider er er tilknyttet Institutt for energi- og prosessteknikk der, står også på listen. Hun er opprinnelig fra Iran og er nå prosessutviklingsspesialist i kjemikonsernet BASF, ifølge hennes LinkedIn-profil.

En annen søker er Bent Erik Bakken, som er professor II ved Institutt for atferdsvitenskap ved OsloMet, mens hovedjobben hans er å være prosjektdirektør for analyseavdeling innen enegerigitransformasjon ved DNV GL.

En gjenganger på søkerlistene til lederjobber i offentlig sektor er Thorbjørn Gaarder. Han har også søkt jobben som SPS-leder.

Dette er søkerlisten:

  • Bent Erik Krasnepolski Bakken, 62 år, professor II ved OsloMet og prosjektdirektør i DNV GL
  • Konfidensiell kvinne
  • Konfidensiell mann
  • Thorbjørn Gaarder, stilling ikke opplyst
  • Johannes Hjellbrekke, 55 år, professor i sosiologi ved Universitetet i Bergen
  • Torhild Erika Lillemark Høydalsvik, 62 år, instituttleder, Institutt for pedagogikk, Høgskulen i Volda
  • Kristina Lindh, 56 år, studierektor for forskerutdanning Högskolan Väst, Trollhättan
  • Bita Najmi, 41 år, prosessutviklingsspesialist i BASF
  • Konfidensiell kvinne
  • Marte Rønning, 42 år, forskningsleder Statistisk sentralbyrå

(Saken er oppdatert 23/1 med at fungerende senterleder, professor Silje Bringsrud Fekjær, ikke er blant søkerne til stillingen.)

Powered by Labrador CMS