revidert statsbudsjett

100 nye studieplasser for politistudenter

13,2 millioner kroner ekstra til Politihøgskolen i revidert statsbudsjett.

Regjeringen vil utdanne flere politifolk.

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett legger regjeringen opp til å bevilge 13,2 millioner kroner ekstra til 100 nye studieplasser ved Politihøgskolen.

Fakta

Politihøgskolen

Antall ansatte i 2021 (faste og midlertidige ansatte og langtidsinnkommanderinger (også instruktører): 361 årsverk

Antall studieplasser: 400 i 1. studieår og 550 i tredje studieår.

PHS har studiesteder i Oslo, Bodø og Stavern. I tillegg har PHS et trenings- og videreutdanningssenter på Sæter gård utenfor Kongsvinger.

Politihøgskolens budsjett for 2021 er på nesten 632 millioner kroner.

Rektor er Nina Skarpenes. Styreleder er politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik.

— Regjeringen vil ha flere politifolk i hele landet, og da trenger vi flere politiutdannede i fremtiden. Senterpartiet og Arbeiderpartiet har en rekke ambisjoner i Hurdalsplattformen hvor vi er helt avhengig av å utdanne flere politifolk, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

Kraftig redusering

Mellom 2018 og 2020 ble antall studieplasser ved oppstart til politiutdanningen ved Politihøgskolen redusert fra 720 til 400 plasser.

For å opprettholde samme politidekning som i dag, vil antall uteksaminerte kandidater årlig på sikt være lavere enn det forventede behovet i årene fremover. Det er bakgrunnen for forslaget, som skal sørge for de ekstra studieplassene allerede fra og med høsten 2022.

I tillegg skal det anskaffes 373 helt nye kjøretøy i løpet av 2022, som kommer alle politidistriktene til gode, opplyser justisministeren.

Forslaget er en del av revidert nasjonalbudsjett (RNB) for 2022 som blir lagt fram 12. mai.

©NTB

Powered by Labrador CMS