NSo-valg

18 kandidater til ledelsen i NSO. Her er oversikten.

18 kandidater har meldt seg i kamp over toppvervene i Norsk studentorganisasjon.

Landsmøte i NSO et tidligere år.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fristen for å stille som kandidat til arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) gikk ut 12. mars. Siden den gang har mye skjedd, blant annet har NSO bestemt at landsmøtet 17.-19. april er utsatt på ubestemt tid som følge av utbruddet av koronaviruset.

Men selve valget ønsker NSO å gjennomføre, selv om det ikke er mulig å være fysisk til stede.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.
  • NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).
  • NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.
  • Ekstraordinært landsmøte avholdes digitalt 18. april.
  • Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen var 12. mars.
  • Fristen for å stille til sentralstyret eller kontrollkomiteen og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.
  • Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Onsdag ble den fullstendige listen over kandidater til årets valg kunngjort, og den viser at ytterligere to kandidater ønsker å stille til valg som leder av NSO:

Leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Andreas Trohjell (23) og tidligere leder av Studentorganisasjonen i Innlandet, Lisa Marie Mandfloen (22).

— Jeg har de siste to årene jobbet med studentpolitikk, og jeg har vært med på å få store gjennomslag både lokalt og nasjonalt. Motivasjonen er stor for å fortsette dette arbeidet, og å være en studentleder for alle studenter, sier Trohjell til Khrono.

Mandfloen studerer psykologi ved Høgskolen i Innlandet. Hun sier det er menneskene hun skal representere som er hovedmotivasjonen for å stille.

— Studenter er en utsatt gruppe som verken er elever eller arbeidstakere og på den måten faller mellom to stoler. Som student selv har jeg opplevd hvordan de økonomiske forutsetningene studenter har fører til at man må velge jobb foran studier.

Flere viktige saker

Mandfloen peker på tre saker hun ønsker å fokusere på dersom hun blir valgt til leder.

— Studentkravet er selvsagt noe jeg ønsker å fokusere på, men utover det blir oppfølgingen av den nye universitets- og høgskolelov viktig. Vi skal jobbe for en ny UH-lov som studentene kan være fornøyd med. Det blir også viktig å jobbe opp mot partiprogrammene som kan føre til større gjennomslagskraft for studenter senere i perioden.

— Men min store hjertesak er studenters psykiske helse. Mange kommuner og fylkeskommuner har fått på plass gode ordninger for studenter, men jeg savner en nasjonal beredskapsplan som gjelder alle studenter.

Trohjell sier det er flere saker som vil være viktig for ham derson han blir valgt til leder.

— Valgprioriteringer, samling av organisasjonen etter store diskusjoner om styring og medvirkning, og særlig nå institusjonenes og statens håndtering av koronasituasjonen for studenter. Jeg mener kompetansen og nettverket jeg har bygget opp de siste par årene tydeliggjør hvorfor jeg mener jeg er den beste kandidaten til vervet.

Disse stiller til valg:

Leder

Nestleder

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig

Velferds‐ og likestillingsansvarlig

Internasjonalt ansvarlig

Her kan du lese om resten av kandidatene til øvrige verv.

Powered by Labrador CMS