omorganisering

50 Nokut-ansatte på flyttefot til stordirektorat

1. januar fikk 50 ansatte i Nokut ny arbeidsgiver. Nå skal de jobbe for Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse med godkjenning av utenlandsk utdanning.

Sveinung Skule er direktør i HK-dir og overtar fra nyttår de cirka 50 medarbeiderne i Nokut som jobber med godkjenning av høyere utdanning.
Sveinung Skule er direktør i HK-dir og overtar fra nyttår de cirka 50 medarbeiderne i Nokut som jobber med godkjenning av høyere utdanning.
Publisert Oppdatert

– Vi har gledet oss lenge til å få våre nye kollegaer på plass. Spisskompetansen som nå kommer over fra Nokut vil styrke vårt arbeid og bidra til mange gode faglige synergier og viktige koblinger, blant annet til direktoratets arbeid med Samordna opptak og med internasjonalisering av norsk utdanning, sier Sveinung Skule, direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir).

Lovfestet overgang

Fra nyttår overtar HK-dir ansvaret for de cirka 50 medarbeiderne i Nokut som har jobbet med godkjenning av utenlandsk høyere utdanning. Disse jobber nå på Lysaker like utenfor Oslo sentrum og flytter fysisk til HK-dirs lokaler i Oslo sentrum fra 1. februar.

Ingen må flytte til en annen by, opplyser Sveinung Skule. HK-dir har hovedkontor i Bergen, men har også kontor i Oslo, Tromsø og Trondheim.

Overføringen skjer etter at Kunnskapsdepartementet i 2021 foreslo å flytte Nokuts godkjenningsoppgaver til det nyopprettede stordirektoratet HK-dir og dermed samle alle oppgaver knyttet til godkjenning av utenlandsk høyere utdanning der. Forslaget var på høring høsten 2021, og de fleste som uttalte seg støttet forslaget, som så senere ble vedtatt i Stortinget sommeren 2022.

«HK-dir er heldig»

Nokut-direktør Kristin Vinje retter i en pressemelding stor takk til sine tidligere kollegaer for god innsats og for godt og konstruktivt samarbeid i overgangsfasen. Hun ønsker dem lykke til videre.

– HK-dir er heldig som får så mange dyktige medarbeidere inn i sine rekker. Jeg vil takke for innsatsen de har gjort i alle disse årene. I Nokut har de bygget opp et internasjonalt anerkjent fagmiljø innen godkjenning av utenlandsk utdanning. Jeg er sikker på at dette vil utvikles videre i HK-dir, sier Vinje.

Siden 2003 har Nokut hatt et lovfestet ansvar for de generelle godkjenningsordningene knyttet til høyere utdanning. I de senere årene har også godkjenning av fag- og yrkesopplæring samt lærer og styrer/pedagogisk leder i barnehage med utdanning fra utlandet blitt forvaltet av Nokut.

Overgangsordning

Selv om HK-dir overtar det formelle ansvaret for søknader som kommer inn fra 2023, vil informasjonen om de ulike godkjenningsordningene inntil videre bli liggende på nokut.no, heter det i en pressemelding.

Slik vil det være i en i en overgangsperiode, ifølge Svein Skule.

— Vi ønsker ikke at brukerne må forholde seg til flere midlertidige løsninger på kort tid, så vi vil ha en permanent løsning på plass før vi flytter informasjonen. Vi tar sikte på å ha dette på plass før sommeren, sier han.

Powered by Labrador CMS