Gaza-krigen

Avslutter samarbeidet med israelsk kunstakademi

Det israelske kunstakademiet Bezalel har tilbudt seg å reparere militæruniformer. — Vi kan ikke ha en avtale med et akademi som har erklært aktiv støtte til det israelske militæret, sier BAS-rektoren.

Bergen Arkitekthøgskole (BAS) har sagt opp utvekslingsavtalen med det israelske kunstakademiet.
Publisert Oppdatert

Bergen Arkitekthøgskole (BAS) har avsluttet samarbeidet med det israelske kunstakademiet Bezalel Academy of Arts and Design, som holder til i Jerusalem.

Det melder Bergens Tidende.

Bakgrunnen for avslutningen av utvekslingsavtalen er at akademiet har tilbudt seg å ta vare på og reparere militæruniformer og militært utstyr som har blitt ødelagt, sier BAS-rektor Emma Nilsson til Bergens Tidende. 

— Vi kan ikke ha en avtale med et akademi som har erklært aktiv støtte til det israelske militæret ved å tilby sine fasiliteter og kreative ressurser. 

Det var i oktober at The Times of Israel meldte om hvordan rundt 80 frivillige jobbet ellevetimersskift på akademiet, etter initiativ fra en tidligere student, for å sørge for at israelske reservister hadde sine behov dekket.

Ifølge avisen pågår tilsvarende arbeid, om enn i vesentlig mye større skala, flere andre steder, blant annet ved Shenkar College of Engineering and Design i Tel Aviv. 

BAS-rektor Nilsson forteller til Bergens Tidende at de har varslet det israelske akademiet om avgjørelsen, men at det tar litt tid før samarbeidet formelt sett er over. 

Powered by Labrador CMS