jussmaster

Både Stavanger og Agder får ja til master i juss

Universitetene i Agder og Stavanger kan juble i dag. Fornyet søknad ga gjennomslag, og master i rettsvitenskap kan bli realitet ved begge universitetene.

Juss-dekan ved Universitetet i Stavanger Ola Kvaløy, var misfornøyd med å få tommel ned sist høst, men desto mer fornøyd nå.
Publisert Oppdatert

Nokut har fattet vedtak om akkreditering av master i rettsvitenskap fra Universitetet i Agder (UiA) og Universitetet i Stavanger (UiS). De to universitetene kan dermed søke Kunnskapsdepartementet om å etablere utdanningene, heter det i en pressemelding fra Nokut.

— Jeg vil gratulere UiA og UiS. Begge to har vist at de oppfyller alle nødvendige krav for å kunne opprette master i rettsvitenskap, sier Nokuts tilsynsdirektør Nina Waaler.

Veldig fornøyde

Dekan Roger H. Normann ved Handelshøyskolen på UiA har nettopp fått beskjed om Nokuts vedtak da Khrono ringer.

— Vi går rundt og jubler her nå. Vi er veldig glade, dette har vi jobbet for i 10 år, sier han.

— Jeg satt akkurat og skrev på en mail for å informere de ansatte og invitere til samling med kake i lunsjen i morgen, sier han.

— Når regner dere med å komme i gang med master i rettsvitenskap?

— Planen er å komme i gang fra høsten 2023, sier Normann.

UiA fikk først avslag fra Nokut, men avslaget ble opphevet og søknaden sendt til sakkyndig komité for en ny vurdering. Onsdag gjorde Nokut så sitt akkrediteringsvedtak.

Prøver å komme i gang fra høsten

Også dekan for jusutdanningen ved Universitetet i Stavanger, Ola Kvaløy, er svært glad for denne beslutningen.

— Det føles litt stort faktisk. Dette er noe vi har jobbet for i mange år. Jeg er veldig glad, og kanskje mest på vegne av studentene våre som har ventet på dette lenge, hele regionen og fagmiljøet ved universitetet, sier Kvaløy til Khrono.

— Er du overrasket over at det nå gikk veien?

— Ikke egentlig, men man vet jo aldri helt. Etter avslaget i høst har vi jo nå fått på plass de tingene komiteen pekte på, sier Kvaløy.

Og så fort formalia er i orden vil de gå i gang.

— Rekker dere oppstart i høst?

— Det er ambisjonen vår. Vi har alt klart, vi må bare ha alle formalia i orden først, sier Kvaløy.

Fikk først nei

Søknadene fra Agder og Stavanger er først behandlet av en sakkyndig komite, og så har Nokut på bakgrunn av disse fattet vedtak.

I høst fikk begge universitetene nei, mens Handelshøyskolen BI fikk tommel opp. Nå har begge universitetene kommet med nye søknader, som både komite og Nokut mener har svart på de utfordringene som ble påpekt i forrige runde, på en god måte.

Før de kan etablere masterutdanningene, må de søke Kunnskapsdepartementet om godkjenning.

Her kan du se tilsynsrapportene

Oppmykning

I januar ble det kjent at Nokut har avslått UiAs søknad om å få akkreditert et profesjonsstudium i psykologi.

Universitetet i Stavanger har også søkt om psykologi og har fortsatt sin søknad om å få akkreditert profesjonsstudiet til behandling hos Nokut.

Gradsforskriften som ble myket opp våren 2021 gir anledning for flere enn de bare eldste universitetene å tilby profesjonsstudiet i psykologi og master i rettsvitenskap. Etter oppmykningen søkte BI, UiA og UIS om å få opprette full jussutdanning, mens UiA og UiS søkte om å få opprette profesjonsstudiet i psykologi.

Powered by Labrador CMS