Bente Kalsnes blir ansatt på Høyskolen Kristiania fra 1. juni. Foto: Høyskolen Kristiania

Kalsnes går fra OsloMet til Høyskolen Kristiania

Folk. 1. juni starter Bente Kalsnes som førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden januar 2017 har Bente Kalsnes hatt et vikariat som førsteamanuensis ved OsloMet, på Institutt for journalistikk og mediefag. Der har hun drevet med undervisning og forskning innen digital journalistikk og politisk kommunikasjon.

Vi er veldig glade for å få Kalsnes med på laget.

Arne Krumsvik

Før hun gikk over i akademia, jobbet Kalsnes som journalist, blogger og kommunikasjonsrådgiver.

Skal utvikle mastergrad og ph.d-program

— Gratulerer med ny jobb! Hvorfor vil du bytte over til Høyskolen Kristiania?

— Jeg har vært midlertidig ansatt siden 2012 på OsloMet. Nå har jeg blitt tilbudt en fast stilling på Høyskolen Kristiania. Det var veldig fint! Så enkelt er det, sier Kalsnes til Khrono.

Kalsnes forteller at hun blant annet skal være med å utvikle en mastergrad og ph.d-program innen kommunikasjon på høgskolen.

— Det blir spennende, sier hun.

Hun sier og at hun gleder seg til å få mye tid til å drive med forskning, og mener hennes erfaring og utdanning er spesielt relevant for det forekommende arbeidet på Høyskolen Kristiania.

Kalsnes tok doktorgraden sin ved Universitetet i Oslo og skrev om politisk og journalistisk bruk av sosiale medier med utgangspunkt i den norske valgkampen i 2013.

— Jeg har også praktisk arbeidslivserfaring som passer for utdanningsinstitusjoner som OsloMet og Høyskolen Kristiania, sier hun.

Har undersøkt falske nyheter og desinformasjon

Kalsnes er medlem av årets SKUP-jury og i august skal hun delta som eneste norske paneldeltager i «Young scholars, who are challenging the field» i NordMedia, Malmö. I fjor ble hun også kåret til årets formidler av Norsk Medieforskerlag.

Den siste tiden har Kalsnes særlig jobbet med falske nyheter og desinformasjon, og hva man kan gjøre for å oppdage og avdekke det. Dette skriver hun nå bok om, opplyser Høyskolen Kristiania i en pressemelding.

Rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik, er svært fornøyd med nyansettelsen:

— Vi er veldig glade for å få Kalsnes med på laget. Hun har en typisk Kristiania-profil med kombinasjonen av akademiske meritter, bred bransjeerfaring og formidlingsglede. Hun vil spille en viktig rolle i utviklingen vår mot universitetsstatus, sier han til Khrono.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS