Ber staten betale karantenehotell for studenter

Studentorganisasjonen ANSA ber staten betale karantenehotell for studenter som kommer hjem til sommeren. De sier at mange ikke har råd til den ekstra utgiften.

ANSA-leder Morgan Alangeh tror at flere studenter kommer til å slite med å betale regningen for karantenehotell når de skal hjem for sommeren.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En tredel av studentene i utlandet oppgir til oss at de ikke vil ha råd til en uventet utgift på over 5.000 kroner. Det er akkurat hva ti dager på karantenehotell koster, sier Morgan Alangeh, president i ANSA, til VG.

Regjeringen endret fredag reglene for innreise fra land utenfor EØS. Da ble det bestemt at reisende som har oppholdt seg i land utenfor EØS eller Schengen-området, skal på karantenehotell ved ankomst til Norge. Dette gjelder uavhengig om reisen har vært nødvendig eller ikke.

Det gjelder også uavhengig av om man kan vise til en negativ koronatest fra avreiselandet og en ved ankomst til Norge, og om man er fullvaksinert.

Det er registrert 3.000 norske studenter i Storbritannia, og 1.300 i USA og Canada.

Statssekretær Lars Jacob Hiim (H) i Justis- og beredskapsdepartementet sier at reglene ble innført for å hindre muterte virusvarianter i å få fotfeste i Norge.

Han tror ikke det vil bli aktuelt for regjeringen å ta regningen for studentenes karanteneopphold.

– Myndighetene vurderer løpende smittesituasjonen og hvilke regler som bør gjelde, inkludert karantenehotellordningen. Det ligger ikke nå an til å gi studenter fritak for egenandel på karantenehotell, sier Hiim.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS