Ber Statsbygg om å si nei

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord universitet har sagt opp leiekontrakten for lokalene på Nesna fra 1. august 2022. Det er Statsbygg som eier lokalene. I utgangspunktet skulle kontrakten vare til 2029, men fordi Nord universitet har vedtatt å legge ned studiested Nesna, har de fått lov til å si opp avtalen.

Nå ber Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland Statsbygg om å ikke akseptere oppsigelsen. Det skriver Rana Blad. Avisen siterer en pressemelding fra Folkeaksjonen der det heter at studenter føler på et løftebrudd fordi de ikke får fullføre utdanningen sin på Nesna.

Folkeaksjonen mener Nord universitet bryter de forutsetningene som studentene aksepterte da de startet sine studier på Nesna. Studiemiljøet på Campus Nesna er spesielt tilrettelagt for studier innenfor lærerutdanning og barnehagelærerutdanning.

— I denne situasjonen ber vi Statsbygg om ikke å akseptere Nord universitet sin oppsigelse av leieavtalen. Vi stiller flere konkrete spørsmål til Statsbygg som vi mener det er viktig å vurdere. Vi håper at Statsbygg ikke vil være med på å legitimere det løftebruddet som Nord universitet gjennomfører overfor studentene, sier Folkeaksjonens leder Jenny Myklebust, ifølge Rana Blad.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS