Berit Kjeldstad er tilbake som prorektor for utdanning. En jobb hun har hatt i åtte år tidligere. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Berit Kjeldstad tilbake som prorektor

NTNU. Konstituert rektor på NTNU har foreslått at Berit Kjeldstad skal tilbake som prorektor for utdanning på NTNU.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prorektor for utdanning, Anne Borg, er konstituert som rektor ved NTNU. Nå er det klart at hennes forgjenger, Berit Kjeldstad, blir konstituert i prorektorjobben, skriver Universitetsavisa.

Kjeldstad var prorektor for utdanning fra 2009 til 2017. Hun har tidligere vært professor i fysikk og instituttleder ved NTNUs Institutt for fysikk.

I dag er hun direktør og leder for Avdeling for utdanningskvalitet på NTNU.

Kjeldstad tiltrer umiddelbart, og vil ha stillingen til ny prorektor for utdanning er ansatt i åremål, eller til Anne Borg eventuelt går tilbake til denne jobben. Hvis Borg blir ansatt som fast rektor, vil prorektorstillingen bli utlyst, ifølge NTNUs intranett Innsida, skriver Universitetsavisa.

Det er Anne Borg som har foreslått at Kjeldstad skal utnevnes. Dette ble godkjent av NTNUs styreleder Svein Richard Brandtzæg tirsdag.

Første og eneste ærespris fra NOKUT

Berit Kjeldstad ble i januar 2019 tildelt Nokuts (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) første og hittil eneste ærespris.

Rektor på NTNU, Gunnar Bovim, stilte seg seg i gratulantenes rekker i januar:

— Det er utrolig velfortjent, og stort, at Berit Kjeldstad mottar denne æresprisen, sier Bovim til Khrono.

— Kjeldstad har stått på for kvalitet i motbakker og i medvind i mange, mange år. Dette er stort, gjentar Bovim.

NOKUT ble 15 år i 2018 og da vedtok styret at de ønsket å dele ut en ærespris til en enkeltperson som har gjort en særlig innsats for å sikre og utvikle kvaliteten i norsk høyere utdanning i den perioden NOKUT har eksistert.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS