tiltak

Bevilger 139 mill. for at flere kan ta kortere utdanninger

Nå kan utdanningsinstitusjoner søke støtte til korte, fleksible og gjerne digitale studietilbud.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier at målet er å unngå at mange havner varig utenfor arbeidslivet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

139 millioner kroner skal gå til arbeidsledige, nyutdannede og permitterte slik at de kan ta utdanning, opplyser regjeringen.

Pengene skal brukes på utdanningstilbud både i videregående opplæring, fagskoler, høgskoler og universiteter, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

– Dette skal være studietilbud som er korte og fleksible, gjerne digitale, slik at man også kan kombinere studiene med jobb eller jobbsøking, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Ifølge utlysningen skal utdanningstilbudene være relevante for arbeidslivet og bidra til å gjøre deltakerne i målgruppen mer attraktive for arbeidsmarkedet og/eller gi mer varig tilknytning til arbeidslivet. Søker av midlene må redegjøre for hvordan tilbudet bidrar til dette.

Attraktive for arbeidslivet

For fagskoleutdanning og utdanning ved universiteter og høyskoler skal tilbudene være studiepoenggivende. Tilbudene skal også være gratis.

Det er Kompetanse Norge og Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) som står for utlysningen.

— Vi vet at de som rammes hardest i krisetider ofte er de unge og nyutdanna. Det er derfor veldig gledelig at det nå blir mulig å sette i gang gode og fleksible tilbud rettet mot denne målgruppen, slik at de får økte muligheter til å komme i jobb, sier direktør i Kompetanse Norge, Sveinung Skule.

Alle kan søke om midler

Alle universiteter, høgskoler, fagskoler og fylkeskommuner kan søke om midler.

— Her kan utdanningsinstitusjonene utgjøre en viktig forskjell. Tilbudene som etableres vil ha stor betydning for enkeltmenneskene som nå står i en krevende situasjon, sier Harald Nybølet, direktør i Diku.

Søknadsfrist er 29.april og 27.mai.

Powered by Labrador CMS