studiestart og korona

BI avlyser resten av fadderuken i Oslo

— Det er med tungt hjerte vi nå velger å avlyse alle våre aktiviteter, skriver Fadderullan Oslo og BISO Oslo i en pressemelding.

— Vi beklager på det dypeste at fadderuken ikke har vært av den kvaliteten vi burde levert, og vi forstår at det har vært frustrerende for mange å leve i usikkerhet, skriver Fadderullan og BISO i en rpessemelding.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fadderaktivitetene ved Handelshøyskolen BI Oslo som Fadderullan Oslo og BI Studentorganisasjon (BISO) skulle arrangere de kommende dagene er avlyst.

Det meldte Fadderullan på sine sider tirsdag kveld.

— Det er med tungt hjerte vi nå velger å avlyse alle våre aktiviteter, står det i meldingen, som videre forklarer hvorfor fadderuken avlyses.

Allerede sist lørdag ble det informert fra nasjonalledelsen i BISO at det var tatt en beslutning om at alle utelivsarrangementer og arrangementer med mer enn 20 personer ble avlyst.

— Etter å ha sett utviklingen i smittetrenden ser vi det ikke som forsvarlig å fortsette fadderuken. Vi som arrangører har et ansvar for å minimere smittespredningen – et ansvar vi tar svært alvorlig, står det i meldingen fra tirsdag kveld.

— Det er veldig beklagelig at de nye studentene ikke får den studiestarten de hadde håpet på, men slik situasjonen er akkurat nå kommer liv og helse i første rekke, presiseres det videre.

Tirsdag gikk byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), ut og sa at det kune bli aktuelt å avlyse fadderukene også fra myndighets hold, men det kom ingen nye instrukser da han møtte Oslo-rektorene senere på dagen.

— Dersom det ikke blir bedre i løpet av kort tid er vi nødt til å be de som organiserer fadderukene om å avlyse dem, sa Johansen under pressekonferansen tirsdag.

Han opplyste også at Oslo kommune vil sette inn bybetjenter for å håndheve forbudet mot å drikke alkohol på offentlig sted.

— Det vi trenger er festvett, sa Johansen.

Fadderullan avslutter tirsdagens pressemelding på denne måten:

— Vi ønsker å takke alle faddere og fadderbarn for tålmodigheten og forståelsen. Vi beklager på det dypeste at fadderuken ikke har vært av den kvaliteten vi burde levert, og vi forstår at det har vært frustrerende for mange å leve i usikkerhet. Vi vil nå reflektere over hva som gikk galt, og gjøre vårt beste for å unngå en lignende situasjon i fremtiden.

Powered by Labrador CMS