ansettelse

Blir første kvinne i direktørsetet ved NUPI

Kari M. Osland har vært i NUPI-systemet siden 1998. Nå blir hun den første kvinnelige direktøren for det utenrikspolitiske instituttet.

Kari M. Osland tar over etter Ulf Sverdrup.

Torsdag offentliggjorde Norsk utenrikspolitiske institutt (NUPI) at Kari M. Osland blir instituttets nye direktør fra og med 1. september. Stillingen er et åremål på seks år, som kan forlenges.

Osland tar over etter Ulf Sverdrup, som har vært direktør siden 2012.

I en pressemelding uttaler Osland at hun synes det er en stor ære å skulle lede NUPI i en tid med store internasjonale omveltninger.

— Forskningsbasert kunnskap om verden, som grunnlag for utvikling av norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk, er viktigere enn noen gang. Jeg gleder meg til å fortsette utviklingen av NUPI sammen med dem, sier den kommende direktøren.

— En fremragende forsker

Styreleder i Nupi, Karl Erik Haug, er veldig fornøyd med at det er nettopp Osland som tar over etter Ulf Sverdrup.

— Hun er en fremragende forsker, har solid ledererfaring og kjenner NUPI godt. Hun har den erfaringen og kunnskapen, og også de personlige egenskapene vi har sett etter, sier Haug.

Osland blir NUPIs første kvinnelige direktør, og er den andre første kvinnelige direktøren som blir ansatt ved et norsk institutt på en uke, etter at Camilla Brekke fikk jobben som direktør for Norsk polarinstitutt i forrige uke.

Osland har vært tilknyttet NUPI siden 1998, og er i dag seniorforsker ved Forskningsgruppen for fred, konflikt og utvikling.

— Godt rustet

Avtroppende direktør Ulf Sverdrup er trygg på at Osland er hans rette etterfølger i direktørsetet.

— Kari er en erfaren leder, en anerkjent forsker og en dyktig formidler, skryter Sverdrup, som legger til at det har vært et stort privilegium for ham å være en del av NUPI.

— NUPI har en sterk stab, og vi er godt rustet til å gripe muligheter i fremtiden og levere relevant og god forskning, sier Sverdrup.

Powered by Labrador CMS