Rykker opp

Blir ny styreleder ved NTNU-fakultet etter at UiO-professor trakk seg

Professor Kjersti Fløttum rykker opp og blir ny styreleder ved Det humanistiske fakultet ved NTNU.

Professor i fransk språkvitenskap ved Universitetet i Bergen, Kjersti Fløttum, skal lede styret ved Det humanistiske fakultetet ved NTNU ut nåværende styreperiode.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en runde med hablitetsrot tidligere i år, valgte professor ved Universitetet i Oslo, Einar Lie, å trekke seg som styreleder ved Det humanistiske fakultet (HF) ved NTNU i februar, etter fem år i vervet.

Bakgrunnen var at det ble stilt spørsmål om hans habilitet i saken om hvilke navn de to nye instituttene ved det tidligere så konfliktfylte Institutt for historiske studier skulle få. Han ble ikke vurdert som inhabil, men valgte likevel å trekke seg.

Siden har HF-fakultetet vært på leting etter en ny styreleder.

— En ære å bli spurt

Nå er det klart at professor Kjersti Fløttum, som har sittet i fakultetsstyret som ekstern medlem siden 2013, rykker opp og blir styreleder ut nåværende styreperiode.

— Jeg setter stor pris på at Kjersti Fløttum blir vår nye styreleder. Hun kjenner fakultetet og humaniora godt, og har derfor et svært godt utgangspunkt for å lede styrets diskusjoner i det siste drøye året av denne styreperioden. Jeg ser fram til et enda tettere samarbeid med henne, sier dekan ved Det humanistiske fakultet, Anne Kristine Børresen i en pressemelding.

Fløttum er professor i fransk språkvitenskap ved Institutt for fremmedspråk, Universitetet i Bergen (UiB). Studiene og doktorgraden har hun fra NTNU.

— Det har vært et interessant verv å fylle, i godt samarbeid med de andre styremedlemmene og ikke minst med ledelsen ved fakultetet. Det var en ære å bli spurt og jeg skal gjøre mitt beste for å bidra til en fortsatt best mulig styring av fakultetet, sier Fløttum i en pressemelding.

Fløttum har også tidligere hatt ulike verv innen høyere utdanning og forskning, som blant annet viserektor for internasjonale relasjoner 2005-2009 ved UiB.

Siden 2013 har hun vært medlem av universitetsstyret ved UiB og fra 1.juli i år tar hun over som styreleder for Holbergprisen.

Håper å ta imot studenter til høsten

Fløttum ser frem til å følge opp vedtak om viktige saker som fakultetets strategi, økonomi og strategiske personalplan, skriver NTNU i pressemeldingen.

Hun får også blant annet ansvaret for å ansette nye ledere ved de nye historiske instituttene ved fakultetet, Institutt for historiske og klassiske studier (IHK) og Institutt for moderne samfunnshistorie (IMS). Seks personer har søkt de to stillingene.

— I junimøtet blir en viktig sak å tilsette instituttledere på de to historieinstituttene, sier Fløttum i pressemeldingen.

Videre anser Fløttum det som viktig at styret fatter vedtak i et normeringsprosjekt. Fakultetet ønsker nemlig å utarbeide overordnede retningslinjer for nomering som skal gjelde alle instituttene, med tanke på blant annet undervisning og sensur.

— Det blir avgjørende å få til dette slik at det fungerer hensiktsmessig, sier Fløttum.

I tillegg håper hun at fakultetet kan ta imot nye studenter til høsten.

— Jeg håper vi til høstsemesteret kan møte studentene ved HF, og særlig de nye, med et godt mottak, gi dem gode opplevelser, i en utfordrende situasjon som vi, i likhet med andre universiteter og høyskoler i Norge, ikke har opplevd før, sier Fløttum.

Trond Åm møter som fast medlem i HF-styret ved NTNU.

Møter som fast medlem i styret

Når Kjersti Fløttum rykker opp som styreleder, blir tidligere varamedlem til styret, Trond Åm, fast møtende styremedlem. Åm er daglig leder ved Litteraturhuset i Trondheim.

Han har bakgrunn som idéhistoriker med fransk og filosofi som støttefag og sitter i Trondheim bystyre for Venstre.

— Åm er delvis utdannet hos oss og han har også god kjennskap til NTNU og HF. Han kjenner dessuten Trondheim og kulturlivet i byen godt. Åm vil bidra med kunnskap og perspektiver derfra som er verdifulle for fakultetet og diskusjoner i fakultetets styre, sier dekan Børresen.

Powered by Labrador CMS