Det nyvalgte, påtroppende arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo. F.v.: Erlend Ditlefsen Aag (Venstrealliansen), Runa Kristine Korneliussen Fiske (A-lista), Christen Andreas Wroldsen (Grønn liste), Linnea Barnerini (Grønn liste) og Johannes Saastad (Venstrealliansen). Foto: Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo

Rødgrønn studentledelse valgt på Universitetet i Oslo

Studentvalg. Christen Andreas Wroldsen (28) fra Grønn liste ble torsdag valgt som leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo. Ny ledelse tar over i juli.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg er veldig glad. Jeg har fått med meg et faglig sterkt arbeidsutvalg som også er gode mennesker.

Christen Andreas Wroldsen

Torsdag 23. mai hadde Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo sitt konstituerende møte, der det ble valgt studentrepresentanter til en rekke verv, blant annet til parlamentets ledelse, arbeidsutvalget.

Christen Andreas Wroldsen (28), fra Grønn liste, var eneste kandidat til ledervervet og ble dermed valgt. Han studerer religionsvitenskap og er også valgt inn i neste periodes sentralstyre i Norsk studentorganisasjon (NSO).

— Jeg er veldig glad. Jeg har fått med meg et faglig sterkt arbeidsutvalg som også er gode mennesker, sier Wroldsen til Khrono.

— Hva blir viktig å jobbe med neste år?

— Vi jobber utfra en politisk plattform og en handlingsplan som fastsettes på et tidlig møte, men jeg er ganske sikker på at vi vil jobbe mye med UiOs strategi 2030, som skal vedtas enten i desember eller på nyåret, sier han.

Wroldsen har en periode bak seg i arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, hvor han har vært miljøansvarlig, velferdsansvarlig og økonomiansvarlig i tillegg til at han har representert studentene i universitetsstyret.

Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo har en ordning med at studentrepresentantene i universitetsstyret også er en del av arbeidsutvalget, slik at de representerer studentene på fulltid.

I tillegg til Wroldsen som leder ble Runa Kristine Korneliussen Fiske (A-lista) valgt som universitetsstyrerepresentant og nestleder, Erlend Ditlefsen Aag (Venstrealliansen) ble valgt som universitetstyrerepresentant, Linnea Barnerini (Grønn liste) ble valgt som kommunikasjonsansvarlig og Johannes Saastad (Venstrealliansen) ble valgt som studie- og læringsmiljøansvarlig.

Dermed er fire av arbeidsutvalgets fem medlemmer fra henholdvis Grønn liste og Venstrealliansen - de to listene som fikk flest stemmer ved årets studentvalg.

I følge listen over kandidatpresentasjoner var det bare strid om vervet som mannlig universitetsstyrerepresentant i år.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS