NYTT OM FOLK

Curt Rice blir sjef i Fulbright Norge

Curt Rice går inn i rollen som administrerende direktør i utvekslingsorganisasjonen fra 1. august. 

Curt Rice vil fra 1. august styre Fulbright Norge.
Publisert Oppdatert

— Det er med stor glede styret kunngjør valget av professor Curt Rice som ny administrerende direktør. Curt har sterke personlige og profesjonelle bånd til både Norge og USA, og han er i en perfekt posisjon til å bygge videre på programmets sterke fundament, sier Kristin Danielsen, styreleder i Fulbright Norge og seniorrådgiver i Norges forskningsråd, i en pressemelding.

Curt Rice har vært rektor både ved OsloMet og ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). I 2023 gikk han av som rektor ved NMBU på dagen, blant annet på grunn av prinsipielle valg til satsingsområder i en trang økonomisk situasjon. Da Khrono spurte om han selv ønsket å gå av, sa han at det ikke var den løsningen han hadde ønsket seg. 

Rice kommer opprinnelig fra Minnesota og har dobbelt statsborgerskap i Norge og USA. 

— Jeg gleder meg til å tiltre stillingen som administrerende direktør i Fulbright Norge. I stillingen får jeg brukt mitt store engasjement og ambisjoner innen utdanning, forskning og internasjonalisering. Samtidig får jeg jobbe for et tettere samarbeid mellom mine to hjemland, Norge og USA. Fulbright Norge har en utmerket stab som jeg ser fram til å samarbeide med, sier professor Curt Rice.

Fulbright Norge er en ideell organisasjon som fasiliterer utvekslingsprogram fra Norge til USA. Den ble etablert i 1949 som et samarbeid mellom Norge og USA, og den norske utenriksministeren og USAs ambassadør til Norge er æresstyremedlemmer i Fulbright Norge. 

— Vi er veldig stolte over at mer enn 4000 nordmenn har dratt nytte av denne viktige akademiske utvekslingen, samt 2000 amerikanere i Norge. Jeg ønsker å takke Petter Næss og Fulbright Norge-teamet for måten de har ivaretatt programmet så langt, og ønsker Curt Rice varmt velkommen som den neste administrerende direktøren. Han er et utmerket valg, som bygger bro mellom våre to land, sier Sharon Hudson-Dean ved USAs ambassade i Oslo.

Utenriksminister Espen Barth Eide sier han ser fram til å fortsette arbeidet i Fulbright Norge sammen med Rice. Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel gratulerer Rice.

— Med hans kunnskap om både USA og Norge, samt hans kreative og innovative tilnærminger, er jeg trygg på at Fulbright-programmet vil fortsette å være et nøkkelinstrument i Norges samarbeid om høyere utdanning og forskning med USA, sier Hoel. 

Powered by Labrador CMS