Daniel Hansen Masvik er tidligere leder av Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Daniel Hansen Masvik stiller som leder i Norsk studentorganisasjon

Valg. Masvik har tidligere vært svært kritisk til Norsk studentorganisasjon. Nå stiller han som leder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunngjorde Daniel Hansen Masvik (24) at han ønsker å bli den nye lederen av Norsk studentorganisasjon (NSO), og med det er valgkampen i gang.

— Jeg er klar for å ta fatt på denne oppgaven og er topp motivert, sier Masvik i en pressemelding.

— Jeg har lang og bred erfaring

Ny ledelse av organisasjonen velges på landsmøtet i Tønsberg 17.-19. april.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).

NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.

17.-19. april velges det ny ledelse på landsmøtet i Tønsberg.

Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen er 12. mars.

Fristen for å stille til sentralstyret og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.

Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Masvik har tidligere vært leder av Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet (UiT), og har bakgrunn fra studentlisten Moderat liste. Han studerer master i lærerutdanning 1.-7. trinn ved UiT.

For tiden er han medlem av sentralstyret til NSO.

— Jeg har vært tillitsvalgt på et studiested med 200 studenter og har opplevd at den eneste kantinen der ble lagt ned. Jeg har opplevd et studiested med for mange nettstudenter og et sovende campus. Jeg har opplevd å fordele semesteravgiftsmidler i millionklassen og kampen om disse midlene. Jeg har altså lang og bred erfaring. Nå vil jeg være student-Norges stemme og er motivert for å ta studentbevegelsen fremover i det kommende året, sier Masvik.

Mente UiT burde vurdere å melde seg ut

Masvik har ved flere anledninger uttalt seg i Khrono, og han har ikke holdt igjen i kritikken av NSO.

I 2019 skrev han blant annet et innlegg i Khrono der han argumenterte for at Studentparlamentet ved UiT burde finne en annen vei enn medlemskap «hvis det ikke skjer endringer i NSO».

«NSO har en viktig oppgave framover med å vise medlemslagene sine at de faktisk får noe igjen for dette medlemskapet. Politikken som føres nå skjer på et så overordnet nivå at det er vanskelig å si at NSO jobber spesifikt for medlemslagene, og ikke alle utdanningsinstitusjonene, medlem eller ei,» skrev han.

Masvik har også vært kritisk til at studenter skal gå i streik for klimaet.

«Norge er et lite land som utgjør kun en drøy promille av verdens utslipp. Det er ikke norsk ungdoms inaktivitet som kommer til å snu den katastrofale utviklingen vi ser i klimaet,» skrev han i et innlegg i Khrono i 2019.

Mot slutten av fjoråret skrev Masvik i et annet innlegg at han hadde fått et forsterket håp om at NSO var den beste måten å jobbe for en bedre studiehverdag for norske studenter. Han skrev:

«Jeg har opplevd min fair share av kommentarer, stygge blikk og direkte konfrontasjoner om hvor ødeleggende jeg var for studentbevegelsen. Det gjør jeg ikke lenger. NSOs arbeidsutvalg, særlig med Marte Øien i spissen, har fokusert veldig på takhøyde og meningsmangfold.»

(Saka er oppdatert)

Powered by Labrador CMS