studentboliger

Disse prosjektene får bevilget 645 mill. kroner

17 ulike prosjekter får fra én million til 175 millioner kroner i støtte. Se oversikten her.

Et av prosjektene SiT har fått støtte til er prosjektet i Nardoveien 12-14.
Et av prosjektene SiT har fått støtte til er prosjektet i Nardoveien 12-14.
Publisert Oppdatert

— Å sørge for at det finnes god tilgang på trygge og rimelige boliger for studenter er noe av det viktigste vi gjør for studentøkonomien.

Det skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding i forbindelse med regjeringens tildeling til 1650 nye studentboliger.

17 ulike byggeprosjekter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord har fått en støtte på 645 mill. kroner.

Regjeringen skriver i pressemeldingen at de har valgt å prioritere støtte til byggeprosjekter som kan startes om kort tid.

— Vi må få opp tempoet på byggingen av studentboliger og på sikt er målet 3000 nye hybler i året. I fjor økte vi rammen for hvor mye hver hybelenhet kan koste, og det har hatt effekt. Jeg synes studentsamskipnadene har vært gode til å planla

Glede blant studentene

Én som mottok dagens budskap fra regjeringen med glede, er leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam.

— Vi er glade for å se at det nå tas i et tak for å få bygget flere studentboliger. Vi krevde i høst at samskipnadene og regjeringen gikk sammen om å få satt spadene i jorda, med mål om å realisere 3000 nye studentboliger i året. Vi er nå på vei i riktig retning, skriver Dam i en e-post til Khrono.

Hun kommer likevel med en oppfordring til studentsamskipnadene og regjeringen.

— Vi har samtidig en klar forventning til at studentsamskipnadene og regjeringen nå holder på dette ambisjonsnivået, slik at vi når målet om at én av fem studenter kan bo i en studentbolig. Studentene i framtida fortjener trygge, gode og rimelige steder å bo, uten å stå månedsvis i kø, skriver Dam.

Fornøyd i Midt-Norge

Én av samskipnadene som kommer godt ut av tildelingen er Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (SiT). Samskipnaden fikk tilskudd til fire ulike prosjekter som totalt utgjør 104 nye studentboliger og i overkant av 40 mill. kroner.

— Med denne tildelingen har Sit blant annet fått fullfinansiert et viktig studentboligprosjekt i Gjøvik, og er ett skritt nærmere fullfinansiering av sitt største studentboligprosjekt hittil i Trondheim, skriver boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i en pressemelding.

Prosjektet hun snakker om er Nardovegen 12-14, som med planlagt husrom til 840 studenter, er det største byggeprosjektet til Sit noensinne. Med tildelingen er samskipnaden et steg nærmere fullfinansiering av studentbyen, skriver Aspås.

Powered by Labrador CMS