Regjeringsforhandlinger

DN erfarer:
Huitfeldt kan bli ny kunnskapsminister

Kanskje blir Anniken Huitfeldt (Ap) Norges neste kunnskapsminister?

Mange hadde spådd at Anniken Huitfeldt potensielt ville bli Norges neste utenriksminister, men skal man tro DN er det like sannsynlig at hun blir kunnskapsminister.
Mange hadde spådd at Anniken Huitfeldt potensielt ville bli Norges neste utenriksminister, men skal man tro DN er det like sannsynlig at hun blir kunnskapsminister.
Publisert Oppdatert

Spekulasjonene har gått varmt den siste tiden om hvem som skal bekle de ulike statsrådpostene i en ny regjering.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Etter at SV valgte å lukke døren for regjeringssamarbeid, så står slaget om postene mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

De to partiene startet de formelle regjeringsforhandlingene fredag og påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre kunne tidligere på dagen avsløre at det var god framdrift i forhandlingene.

Begge partiene har tidligere sagt til Khrono at de ønsker posten i Kunnskapsdepartementet.

Valgforsker Jonas Stein mente tidligere denne uka at dersom Arbeiderpartiet ville ta departementet, så ville de sette inn en person med tyngde.

Tidligere denne uka skrev Khrono at Senterpartiets Ola Borten Moe har blitt foreslått som kandidat.

Nå erfarer imidlertid Dagens Næringsliv (DN) at det er sannsynlig at Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt kan bli Norges neste kunnskapsminister.

Viktig for Arbeiderpartiet å styre feltet

Kanskje noe overraskende, ettersom at sterke krefter i Arbeiderpartiet lenge har tatt for gitt at Huitfeldt, som i dag leder utenrikskomiteen på Stortinget, skal bli utenriksminister i Jonas Gahr Støres nye regjering, skriver avisen.

Årsaken til avisen nå erfarer at hun like gjerne kan havne i Kunnskapsdepartementet er at det har blitt pekt på hvor viktig det er for partiet å få styre utdannningsfeltet igjen. For det er nemlig 20 år siden sist, da Trond Giske var det som den gang het kirke-, utdannings- og forskningsminister.

De seneste 20 åra har SV, Høyre og Venstre styrt feltet.

Nå vil Arbeiderpartiet gjøre comeback, ifølge DN, og det kan til og med hende at Huitfeldt vil samle de to statsrådspostene som nå ligger i Kunnskapsdepartementet, i en post igjen.

Det betyr i så fall at man går bort fra en kunnskapsminister og en forsknings- og høyere utdanningsminister, rollene som henholdsvis Guri Melby (V) og Henrik Asheim (H) bekler i dag.

— Må evne å lytte

Kanskje vil Huitfeldt, om hun blir Norges neste kunnskapsminister, ta med seg professor Hilde Gunn Slottemos ønsker på vegen?

— Mitt største ønske er at det blir en statsråd som har stor tyngde og som har kjennskap til universitets- og høgskolesektoren. Han/hun må også evne å lytte til folk som jobber der, for det er mange saker som står i kø etter å løses. Jeg mener også det er viktig med en statsråd som skjønner at god forsknings- og utdanningspolitikk ikke trenger å være det samme som god distriktspolitikk, sa Slottemo til Khrono tidligere i uken.

Powered by Labrador CMS