NHH

Eksamenskaos gjorde at studenter fikk feil versjon

Studentene i Regnskapsanalyse ved Norges Handelshøyskole får nå mulighet til å ta eksamen på nytt i august.

Misforståelse mellom ansatte gjorde at flere studenter fikk sein beskjed om at de hadde lastet ned feil versjon.

Eksamenen i masteremnet Regnskapsanalyse 4. mai ble ekstra stressende for de cirka 140 studentene, skriver K7 Bulletin.

En feil versjon av eksamenen var lagt inn på den digitale plattformen. For å få den rette oppgaven måtte de laste opp siden på nytt. Dette skal de ha fått beskjed om da det gjensto om lag 45 minutter av eksamen, ifølge studentavisa.

Forvirringa var stor om hvilken oppgave de skulle besvare og flere svarte på feil spørsmål og rakk ikke å endre svarene før fristen gikk ut.

— Menneskelige feil

— Vi har allerede satt opp et møte for å sikre bedre kommunikasjon mellom. det aktuelle instituttet og seksjon for eksamen, og for å få full klarhet i hva som gikk galt og hvorfor, skriver prorektor for utdanning Stig Tenold i en e-post til Khrono.

Han forklarer at situasjonen oppstod på grunn av flere menneskelige feil, som hver for seg vanligvis ville blitt fanget opp og ikke skapt problemer.

Stig Tenold er prorektor for utdanning ved Norges Handelshøyskole
Stig Tenold er prorektor for utdanning ved Norges Handelshøyskole

— Etter at seksjon for eksamen hadde fått én versjon av oppgaveteksten, ble det utarbeidet og levert en ny versjon. Denne ble kopiert opp, men ble dessverre ikke lastet opp i Wiseflow før mellom 09.00 og 09.01. Da var eksamen allerede startet.

Flere hevder at beskjeden om ny versjon kom flere timer etter eksamensstart. En melding ble sendt ut 12:14 på Wiseflow, en digital plattform for eksamen og vurdering. Det var over tre timer etter at eksamenen startet, som var ferdig klokka 13.00.

— Dessverre var det en misforståelse mellom medarbeidere om hvem som skulle sende ut informasjonen. Da vi ble klar over det, ble det sendt ut en melding, opplyser prorektor Tenold.

En papirutgave skal også ha blitt delt ut med de riktige spørsmålene, men også her mener studentene at den kom for seint, skriver K7 Bulletin.

— Dette var en eksamen som skulle gjennomføres digitalt. Normalt blir det ikke levert ut eksamensoppgaver på papir under digital skoleeksamen.

Ny eksamen i august

Seksjon for eksamen vurderer det som har skjedd som en feil, som kan ha fått betydning for kandidatenes prestasjon, skriver de i en melding til studentene.

Norges Handelshøyskole vil nå tilby kandidatene i faget som ønsker det, mulighet til å ta eksamen på nytt 17. august, ifølge avisa.

Nå skal de involverte partene altså møtes for å sørge for at noe liknende ikke skjer igjen. Denne oppfølginga kommer i tillegg til den gjennomgangen av eksamensgjennomføring som NHH har hvert semester, skriver prorektor Stig Tenold.

— Målet er å minimere sjansene for at det skjer situasjoner som denne, selv i tilfeller der det er flere menneskelige feil, sier Tenold til Khrono.

Powered by Labrador CMS