EU-sjefens bestilling: Forskningsråd for KI. Lov om fri flyt av forskere. Felles europeisk grad. 18. september 2024 - 15:22
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre 16. september 2024 - 07:02
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess» 15. september 2024 - 03:37
Make the disputas great again! Institusjonene bør ta veloverveide valg når det gjelder hvordan disputasene skal avvikles, skriver Tony Burner.
No får ho disputera likevel Fakultetet meinte avhandlinga hennar ikkje kunne godkjennast og nekta henne å disputera. No har fakultetsleiinga snudd. — Eg er letta og glad, seier Camilla Wright.
Én av tre forlater akademia etter disputas Én av tre doktorer går til jobber utenfor akademia, de fleste av disse til næringslivet. SSBs nye monitor viser hvor det blir av de som har avlagt doktorgrad.
— Viktig å halda auge på prisen ved å ta doktorgrad Ho fekk ei stilling som vitskapeleg assistent. Då vart ikkje vegen så lang til stipendiatstilling for Ida Benedicte Juhasz.
Nå er hun doktor Nadia Ansar forsvarte fredag sin avhandling om emosjonsfokusert terapi. Ektemannen Abid Raja er stolt, men også glad for å få kona tilbake.
Gjekk frå førstelinje til akademia Marte Tonning Otterlei har sjølv jobba i barnevernet, og veit kor tøft det kan vera å gi beskjed til foreldre om at barna deira ikkje kan bu hos dei lenger.
Her klemmer hun veilederen etter ni år: — Jeg har angret mange ganger Mie Jareid begynte på et prosjekt som skulle handle om genuttrykk i blod, men endte opp med et prosjekt om eggstokkreft.
Angrer på at hun ikke stilte flere spørsmål Annika Bodemar hadde vært ute av akademia i mange år før hun begynte på doktorgraden sin. — Jeg følte det var mye jeg burde kunnet, sier hun.
Tora Aasland (79) tar doktorgrad: — Det er aldri for sent Hun var landets første forsknings- og høyere utdanningsminister. Torsdag disputerer Tora Aasland (79) for doktorgraden. — Alder er bare et tall, sier den tidligere SV-politikeren.
Medisinsk opprop mot heldigitale disputaser NTNU- og St. Olav-ansatte ber Fakultet for medisin og helsevitenskap om å åpne for fysiske disputaser. Smittevern kan ikke lenger brukes som et argument for digital løsning, mener de.
Far (64) og son (36) tar doktorgrad på same dag Far Egil Arne og sonen Martin Inge Standal disputerer ved høvesvis Universitetet i Bergen og NTNU 23.april.
Han er høgskulen sin første eigne doktorand Stein Conradsen er i gang med sin tredje karriere. No vert han den første som skal disputera på Høgskulen i Volda, gjennom høgskulen sitt eige doktorgradsprogram.
Brita (46) blei historisk Brita Høyland har forska på korleis lærarar sine talespråklege praksisar går føre seg i møte med minoritetsspråklege elevar. Lærarane i studien blei overraska.
12 av 20 nådde ikke sitt målet for antall doktorgrader Helt ferske tall Khrono har hentet inn viser at stipendiatene har hatt et tungt år. 12 av 20 universiteter og høgskoler når ikke sine egne mål. Åtte presterer lavere enn i 2019.
76-åring disputerer for doktorgrad Han tok mastergrad i historie da han var 63. Nå disputerer 76 år gamle Ørnulf W. Andresen for doktorgrad.
Planlegg digitale disputasar og digitalt studentmottak Universitetet i Bergen reknar ikkje med at verda er heilt som ein ein gong kjende henne når det vert august, heller.
Våren for digitale disputaser Læringskurven er bratt, men digitale disputaser kommer på løpende bånd denne korona-våren. Minst fire er gjennomført så langt. Og en veileder er klar.
Disputerte fra barnerommet Et døgn før Gabriella Ljungström skulle forsvare sin avhandling for å få doktorgrad ble hele universitetet stengt. Løsningen ble Skype, Youtube og et barnerom hos veilederen.
Her er hjelp for stipendiater i tidstrøbbel Doktorgrad. Silje Bringsrud Fekjær brukte mye tid på å bekymre seg da hun tok doktorgrad, så hun skrev bok for å hjelpe andre. Stipendiat Lars Erik Larsen sier han har kjent på de samme bekymringene, men de har ikke vært lammende.
Barn ser seg ikke som funksjonshemmet Barn med nedsatt funksjon ser ikke på seg selv som funksjonshemmet, framheves det i ny doktoravhandling og forskeren bak mener fagfolk bør følge barnas eksempel.
Med doktorgrad på jenter i bil og elektro I fjor fikk de LOs likestillingspris. Denne uka disputerte yrkesfaglærerne Inger Vagle og Ellen Møller ved Universitetet i Roskilde.
Forsvarer mer etikk i sykepleien Doktorgradsstipendiat Marita Nordhaug etterlyser bedre etiske verktøy i sykepleieres hverdag. Fredag 20. september disputerte hun.
Likebehandling blant leger Fredag 14. juni disputerte Ida Drange. Hun har funnet ut at leger med minioritetsbakgrunn opplever like karrieremuligheter som andre leger. Legene skiller seg positivt ut i forhold til andre yrkesgrupper.
Nyeste artikler
Satte fyr på hatten under forelesning i protest mot kutt
Vedtok nye etiske retningslinjer for innkjøp
EU-sjefens bestilling: Forskningsråd for KI. Lov om fri flyt av forskere. Felles europeisk grad.
Nye felles fuskeregler vedtatt
KI er nøkkelen til bedre forskningskommunikasjon
Mest lest
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
Hagtvet har rett. Universitetene er rammet av råte
Nå kommer Norges 11. universitet
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess»