Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
FN-sjefen ber unge unngå oljejobber: — Viser at Borten Moe bommer grovt Talsperson i Grønn Ungdom, Ulrikke Torgersen, mener FN-sjef António Guterres' uttalelser setter Ola Borten Moes oljeutdanning-utspill i et svært dårlig lys.
Studentbevegelsen må alltid stå opp for fred og frihet Ansa står i solidaritet med våre ukrainske og russiske medstudenter og medborgere som nå på brutalt vis fratas retten til medvirkning i samfunnet.
Norske forskere støtter opprettelsen av et internasjonalt forurensningspanel Norske forskere er initiativtakerne til et felles opprop om etablering av et internasjonalt forskningspanel mot kjemikalier, avfall og forurensning.
Hav, kull og sinte øystater er mer enn bla bla bla Tilbakeblikk og stemningsrapport fra FNs klimamøte COP26 i Glasgow: En viktig seier når beskyttelse av havet ble innlemmet i sluttresultatet.
Blokkjeder bygger demokratier I land med ustabile regimer og manglende tillit kan blokkjeder som bitcoin sørge for finansielle systemer og erstatte mange offentlige institusjoner vi i Norge tar for gitt.
Forskar meiner Solberg somlar med berekraft: — Er ikkje artig lenger Regjeringa lovar satsing på FNs berekraftsmål, men ved Universitetet i Bergen er dei leie av å vente på handling bak ord. – Vi tar saka i eigne hender, seier forskar Dorothy Dankel.
Vil opna pengesekken i havforskingas tiår Fleire hundre millionar ekstra vil gå til havforsking det komande tiåret om Forskingsrådet får viljen sin. Denne veka vart ei data-skattekiste frå havet opna i Vesterålen.
Desse forskarane vil avlysa klimakrisa Klima. 17 norske forskarar har skrive under på eit opprop om å avlysa klimakrisa saman med 700 vitskapsfolk frå heile verda. Sjå lista her.
Nær 8000 universitet og høgskular erklærer «klimakrise» Klima. Storbritannia var det første landet i verda som formelt sette krisestempel på klimaendringane. No følgjer nær 8000 utdanningsinstitusjonar etter, blant dei fire norske.
Høyere utdanning må lenger opp på utviklingsagendaen FN-toppmøte. Den brede samfunnsbærende rollen til høyere utdanning gjenspeiles ikke klart nok i den internasjonale utviklingsagendaen, skriver Åse Gornitzka og Sidsel Roalkvam, samme uke som FN-toppmøte diskuterer bærekraftmålene og status i New York.
Agenda 2030: Mot et paradigmeskifte, også for universitetene Meninger. Bærekraft. Når utdanning går fra å være en rettighet og noe alle skal ha lik tilgang på, til en vare som kun de få og privilegerte med midler kan oppnå, har det store negative konsekvenser, skriver SAIH-leder Beathe Øgård og førsteamanuensis Tor Halvorsen.
19 norske forskere til FNs klimapanel Klima. Totalt 721 forskere skal jobbe med FNs neste hovedrapport om klima. Av dem er 19 norske, fra 11 forskjellige forskningsmiljøer.
Forskersamfunnets rolle i arbeid for bærekraftig utvikling Bærekraft. Det kan fortsatt være mulig å oppnå en bærekraftig utvikling og samtidig dekke grunnleggende behov for alle. Forskersamfunnet kan spille en viktig rolle, skriver UiB-professor Gunnar Kvåle.
La oss skape fremtidens utdanning! Bærekraft. FNs bærekraftsmål krever en enorm dugnadsinnsats. Universitetene må gripe denne muligheten til å integrere bærekraftsmålene i sine studieprogram, skriver to viserektorer og en masterstudent ved UiB.
Tromsøforsker først ut på FNs klimakonferanse Når FNs klimatoppmøte COP23 starter mandag 6.november i Bonn, får de siste nytt fra isfronten servert av forsker fra UiT Norges arktiske universitet.
Teknologistudenter løser globale helseutfordringer Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus seiret i en internasjonal helseteknologi-konkurranse organisert av FN. Her konkurrerte de om å utvikle den beste digitale løsningen for urbane helseutfordringer.
Kombinerar studia med å arbeide for FN Årets vinnar av studentanes fredspris har gått frå å vere medsinstudent i Libya til å arbeida for Kofi Annan. Hajer Sharief (24) meiner det er hennar ansvar som overlevande av krigen å kjempa for fred.
Sharief får fredspris for kampen sin for Libya Etter sjølv å ha vore tett på borgarkrigen i Libya meldte jusstudenten Hajer Sharief (23) seg til fredskamp. Slik blei ho vinnar av Studentenes fredspris. Ho ser stor pris på at norske studentar står saman med ho i kampen for fred.
Nyeste artikler
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Kunnskapssektoren trenger én ting i 2025
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring