undersøkelse

En av ti dropper klærne på hjemmekontoret

11 prosent jobber nakne hjemmefra, viser en ny undersøkelse. Samtidig forteller over en tredjedel at de sover i løpet av arbeidsdagen.

De aller fleste av oss velger å kle på seg før man tar fatt på arbeidsdagen hjemmefra, men visste du at det faktisk ikke gjelder alle?
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmekontor-debatten ruller og går som aldri før. Meningene er delte, både blant arbeidsgivere og arbeidstakere.

Forskning og undersøkelser fra forskjellige institusjoner og sektorer konkluderer også ulikt, og det er neimen ikke godt å vite hva man skal tro.

Det eneste man kan være relativt sikker på er at debatten og diskusjonene rundt hjemmekontor kommer til å følge oss også i tiden etter koronapandemien.

Ligger og drar seg

Sist ut i rekken av det man må kunne karakterisere som artig hjemmekontor-nytt, er en undersøkelse gjennomført av programvareutvikleren Kaspersky. Undersøkelse blir betegnet som internasjonal, og bygger på spørsmål til og svar fra 8000 ansatte i små- og mellomstore bedrifter.

Blant funnene er det verdt å merke seg at over en tredjedel av de som har hjemmekontor, innrømmer at de ligger litt lengre i sengen om morgenen enn tidligere, og at når de først står opp, så betyr det mindre hva de har på seg. Nesten halvparten av de spurte sier at de har på seg mer komfortabelt tøy enn de ville hatt på kontoret.

Det var TV 2 som først omtalte Kaspersky-undersøkelsen her til lands. Det mest oppsiktsvekkende funnet som kanalen har merket seg er at hele 11 prosent av de spurte jobber helt uten klær, altså splitter nakne, på hjemmekontoret.

Les alle Khronos saker om hjemmekontor her!

Balkongkontor

Den samme undersøkelsen viser at nesten en av fire ser på Netflix i løpet av arbeidsdagen og at nesten en av fem spiller dataspill. 27 prosent forteller at de tidvis har flyttet hjemmekontoret ut i hagen eller på balkongen. Flere enn en av tre svarer at de sover i løpet av arbeidsdagen.

Om informasjonen fra de ansatte i bedriftene som Kaspersky har spurt er representativt for universitets- og høgskolesektoren i Norge, er vanskelig å slå fast.

I oktober sendte koronapandemien sektoren i Oslo og Bergen tilbake på hjemmekontor, og noen uker etter fulgte resten av landet etter. I den forbindelse tok Khrono pulsen på flere hjemmekontorarbeidere, som kunne melde om alt fra dyp konsentrasjon om jobben, til snekring på hytten, treningsøkter og turer i skog og mark. Les mer om det her.

Powered by Labrador CMS