Revidert budsjett

Får ekstra penger for at studenter skal få fullført

Regjeringen foreslår å dele ut 50 millioner kroner til fagskoler og private høgskoler for at flest mulig studenter skal fullføre som planlagt.

Regjeringen foreslår ekstra midler til fagskoler og private høgskoler for å bidra til at studentene fullfører som planlagt. Her fra studiestart ved Høyskolen Kristiania i fjor.
Publisert Oppdatert

I revidert budsjett som blir lagt fram i morgen tirsdag, foreslår regjeringen at fagskoler og private høgskoler skal få midler til tiltak for at studentene skal fullføre og ikke bli forsinket i studiene.

Det opplyser forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim til VG mandag ettermiddag.

— Vi vet at undervisningen har vært av en helt annen kvalitet og kontinuitet enn det man ønsket seg. Det betyr at det må tettes noen kunnskapshull. Bekymringen er definitivt mye større nå enn i fjor vår, sier han.

Kan brukes til forlenget semester

Kunnskapsdepartementet sier, ifølge VG, at ekstrapengene i revidert nasjonalbudsjett vil kunne bidra til at vårsemesteret kan forlenges for noen studenter, slik departementet har fått råd om.

— I første omgang nå innfører vi tiltak som gjør at studentene kan forlenge vårsemesteret med noen uker hvis noen mangler noe for å levere. Når studentaktivitetene normaliserer seg, så handler det mer om å identifisere hva man ikke har fått gjort som man ville fått gjort i et normalår, sier Asheim til avisen.

Få lekkasjer

Det er ellers få lekkasjer fra revidert nasjonalbudsjett som angår universitets- og høgskolesektoren.

Tidligere er det kjent at Studentersamfundet i Trondheim vil få 10 millioner kroner til nybygg på Samfundet, noe som kommer i tillegg til 15 millioner som Odd Reitan har lovet å bidra med.

En tredje budsjettlekkasje gjelder prosjektet «Menn i helse». Kommunal rapport (for abonnenter) skriver at regjeringen vil endre regelverket, slik at deltakerne i prosjektet kan søke om lån og stipend fra Lånekassen.

Gjennom prosjektet kan menn i alderen 25-55 år ta fagbrev som helsefagarbeider.

Powered by Labrador CMS