studentboliger

Feiret gode studentbolig-nyheter: — En gledens dag

Studentleder Oline Sæther håper forslaget fører til fortgang i byggeprosessene.

Arbeiderparti-duoen Elise Waagen (fra venstre) og Lene Vågslid tok seg et kakestykke sammen med NSO-leder Oline Sæther og styremedlem i Samskipnadsrådet Selma Sollihagen for å feire at forslaget er sendt på høring.
Publisert Oppdatert

Torsdag møtte Norsk studentorganisasjon (NSO) og Samskipnadsrådet Arbeiderpartiet for å markere at studentboliger er foreslått lagt inn som et eget arealformål i plan- og bygningsloven.

— Dette er en gledens dag for norske studenter, for alle leietakere og for boligbyggere. Med studentboliger som eget arealformål forventer vi å se at det bygges mer, raskere og billigere, sier NSO-leder Oline Sæther.

Kakefest

Mandag foreslo Kommunal og Distriktsdepartementet at studentboliger skal bli et eget arealformål i plan- og bygningsloven.

— NSO og studentene har stått i bresjen for dette i lang tid. Vi håper regjeringen fortsetter å høre på oss, og faktisk sikrer at spaden blir satt i jorda, sier Oline Sæther.

Forslaget er nå sendt på høring, og fristen for å komme med innspill eller innvendinger er 8. august 2024.

Her kan du lese hele høringsbrevet.

God stemning på Stortinget.

— Et svært viktig grep

Torsdag var NSO og Samskipnadsrådet samlet for å spise kake i anledning forslaget.

Styreleder i Samskipnadsrådet, Rita Hirsum Lystad, understreker viktigheten av at studentene har et godt, trygt og rimelig boalternativ.

— Studentboliger som eget arealformål er et svært viktig grep og vi er takknemlige for at regjeringen og SV har lyttet til våre innspill, sier hun.

Samskipnadsrådet har etterlyst større tilrettelegging for utbygging av studentboliger i lang tid.

— Å gi kommunene verktøy til å prioritere studentboliger i sine planprosesser er et godt og målrettet tiltak, som vil bidra til raskere regulering i kommunene og reduksjon av kostnadene ved studentboligbygging, sier Lystad.

— Må fjerne flaskehalser

Kommunalpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet og medlem av programkomiteen, Lene Vågslid påpeker i likhet med Lystad at studentboliger gir trygge og gode boforhold for unge mennesker som kanskje leier bolig for første gang. 

— Nå vil vi gi kommunepolitikerne enkle verktøy til å sette mer fart på byggingen av studentboliger. Vi må fjerne flaskehalser for å bygge betydelig mer studentboliger. Bolig er en av de sakene vi har diskutert mest i programkomiteen, og nå ser vi på hvilke stener vi skal snu for å få til en enda bedre boligpolitikk for studentene, sier Vågsli.

— Flere studentboliger er viktig for å bedre studentøkonomien vi bedre studentens økonomi. Denne endringen kutter saksbehandlingstiden og reduserer byggekostnadene, sier Elise Waagen, utdanningspolitisk talsperson i Ap.

Powered by Labrador CMS