vaksinering av studenter

FHI: Studenter kan vaksineres både i hjemby og i studieby

Folkehelseinstituttet vil jobbe for at det er nok vaksinedoser der studentene befinner seg i sommer.

— Det er en fordel om studentene vaksineres på hjemstedet, sier Preben Aavitsland til VG.

Folkehelseinstituttet (FHI) vil justere vaksineutsendelsene for å sørge for at det er nok doser der studentene befinner seg. Studentene kan også ta de to vaksinedosene i ulike kommuner. Det skriver VG.

Det er nemlig snart studenter og andre unge sin tur til å bli vaksinert. Men studenter vil ikke nødvendigvis befinne seg der de er folkeregistrert, eller i studiebyen sin i sommer.

Overlege i FHI, Preben Aavitsland, sier til VG at de ønsker å justere vaksineutsendelsene for å sørge for at det er nok doser der studentene befinner seg. Han forteller at studenter kan bli vaksinert i kommunen de studerer i, dersom de ønsker det.

— Det er en fordel om studentene vaksineres på hjemstedet, altså hjemme hos mor og far. Men også studiekommunen har en plikt til å kunne vaksinere studentene som bor i byen, sier Aavitsland til VG.

Han sier at de vil være i dialog med hjemkommunene og studiekommunene om hvordan de kan justere vaksineutsendelsene for å sørge for at det er nok doser der studentene befinner seg.

FHI åpner også for at studenter kan ta første dose i hjemkommunen, og andre dose i studiebyen. Det vil bli valgfritt hvor man ønsker å ta dosene, men man selv må informere kommunene om dette gjennom kommunenes hjemmesider.

Powered by Labrador CMS