høgskolen i østfold

Fire nye år i sikte for Jelsness-Jørgensen

To søkere har trukket seg og Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ligger an til å få fire nye år som rektor ved Høgskolen i Østfold.

Lars-Petter Jelsness-Jørgensen er en av tre søkere til stillingen som rektor ved Høgskolen i Østfold fra august neste år.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meldte seg opprinnelig fem søkere til stillingen som rektor ved Høgskolen i Østfold fra 1. august 2021.

To av søkerne, en kvinne og en mann, har siden trukket sine søknader, og det står igjen tre menn på søkerlisten.

En av dem er dagens rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen (45). At han søker kommer ikke som noen overraskelse, for det opplyste han Khrono om i midten av november.

Søknadsfristen var opprinnelig 15. november, men ble utsatt til 2. desember.

Jelsness-Jørgensen fungerte som rektor etter at tidligere rektor Hans Blom trakk seg høsten 2018, og i mai i fjor ble han ble så valgt som rektor for resten av perioden fram til 1. august 2021.

Etter dette har Høgskolen i Østfold endret ledelsesmodell, og skal nå ansette rektor.

Skulle gjerne hatt flere i finalen

Tidligere prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, er leder av innstillingsutvalget og eksternt styremedlem ved høgskolen.

Er du fornøyd med søkerlisten?

—Ja, på en måte, men jeg skulle selvfølgelig gjerne ønsket flere søkere med i finalerunden, sier hun.

Berit Kjeldstad er leder av innstillingsutvalget ved Høgskolen i Østfold.

Kjeldstad sier at det har vært en grundig prosess, blant annet med ekstern hjelp.

— Vi hadde hjelp av et search-byrå, som gjorde en god jobb, sier hun.

Kjeldstad pekte nylig på at det er mange ansettelser i universitets- og høgskolesektoren nå, og det var noe av forklaringen på at søknadsfristen ble utsatt et par uker.

— Det som er krevende nå er at så mange institusjoner skal ansette nye ledere samtidig. Aktuelle navn går igjen flere steder, derfor kan det være en fordel å spre det litt og ta ting i en viss rekkefølge, sa hun.

Ansetter 17. desember

Jelsness-Jørgensen har doktorgrad i klinisk epidemiologi fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo og ble professor i helsevitenskap i 2014.

I tillegg til ham står Lars Ask (30) på søkerlisten. Han er lektor med tilleggsutdanning og leder for fremmedspråkseksjonen ved Fyllingsdalen videregående skole.

Den tredje søkeren er Halil Øzarpa (38), som er operasjonell brønnleder innen brønnvedlikehold.

Ifølge en melding på høgskolens nettside skal kandidatene vurderes videre av innstillingsutvalget med bistand fra rekrutteringsbyrået, før høgskolestyret foretar ansettelse i sitt møte 17. desember.

Høgskolen i Østfold vedtok i august i år å bytte ledermodell fra valgt rektor og styreleder, til ansatt rektor og ekstern styreleder. Høgskolen har også tidligere hatt ansatt rektor, men har hatt en periode med valgt de siste årene.

Powered by Labrador CMS