rektorat ved uit

Fire søkere til to prorektorjobber ved UiT

I alt fire søkere har meldt seg til stillingene som prorektorer i Dag Rune Olsens rektorat ved UiT.

— Det er ingen lang liste, men det trenger vi heller ikke når vi har gode søkere, sier påtroppende rektor ved UiT, Dag Rune Olsen.
Publisert Oppdatert

Det er tre søkere til stillingen som prorektor for forskning og utvikling og bare én søker til stillingen som prorektor for utdanning ved UiT Norges arktiske universitet.

Fakta

Dette er søkerlistene:

Prorektor for forskning og utvikling

  • Camilla Brekke (44), professor og prodekan forskning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved UiT
  • Anita Evenset (53), avdelingsdirektør, Akvaplan-niva
  • Jan-Gunnar Winther (58), direktør ved Senter for hav og Arktis

Prorektor for utdanning

  • Kathrine Tveiterås (40), som i dag er dekan ved Fakultet for biovitenskap, økonomi og fiskeri ved UiT.

Olsen: Har fått gode søkere

Påtroppende rektor Dag Rune Olsen leder innstillingsutvalget.

Det er ikke mange navn på søkerlistene?

— Det er ingen lang liste, men det trenger vi heller ikke når vi har gode søkere, sier Olsen.

Han sier videre at de går i prosess med søkerne på listene og vil komme med en innstilling slik at styret kan foreta den planlagte ansettelsen i juni.

Intervjuene skal gjennomføres i mai, og hvem som får tilbud om stillingene blir klart etter at universitetsstyret har behandlet saken i styremøtet 14. juni, skriver UiT på sine nettsider.

Begge stillingene rapporterer til påtroppende rektor Olsen rektor og blir en del av hans lederteam. En av prorektorene vil også bli utpekt som Olsens faste stedfortreder.

Tveiterås alene som søker

Den ene søkeren på stillingen som prorektor for utdanning er Kathrine Tveiterås (40). Hun er i dag dekan ved Fakultet for biovitenskap, økonomi og fiskeri ved UiT, en stilling hun har hatt siden 2017. Før det var hun instituttleder ved Norges Fiskerihøgskole ved UiT.

Blant de tre som søker stillingen som prorektor for forskning og utvikling er Jan-Gunnar Winther (58) ved Senter for hav og Arktis. Han søkte også rektorjobben ved UiT, som gikk til Dag Rune Olsen.

Camilla Brekke (44) er intern søker og er i dag professor og prodekan for forskning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved UiT.

Den siste søkeren er Anita Evenset (53), som er avdelingsdirektør for forskning i Akvaplan-niva, der hun har jobbet siden 2009.

Powered by Labrador CMS