danmark

Flere studenter korona-smittet etter fadder­arrangement

Fem studenter har testet positivt for covid-19 ved Universitetet i Aarhus.

Flere er smittet etter et fadderarrangement ved Universitetet i Aarhus. Bildet er av aulaen ved universitetet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 80 statvitenskapsstudenter var forrige helg samlet til et større arrangement ved Universitetet i Aarhus for å forberede seg til studiestart, hvor alle skulle være faddere.

Mandag denne uken kommer det frem at flere er smittet med covid-19. Det bekrefter instituttleder Peter Munk Christiansen til Lokalavisen Aarhus.

— Fem i gruppen har testet positivt. Syv av studentene som var på arrangementet har enda ikke blitt testet, sier Christiansen til avisen.

Instituttleder Peter Munk Christiansen mener universitetet har handlet så raskt de kunne.

Vet ikke hvor studenten har blitt smittet

Universitetet ble gjort oppmerksom på situasjonen i forrige uke, etter at en kvinnelig student som var på arrangementet hadde testet positivt på koronaviruset.

Hun fikk symptomer på onsdag i forrige uke og ble testet dagen etter, ifølge lokalavisens opplysninger.

Fredag kom svaret og like etter ble universitetet varslet.

— Med en gang vi ble varslet, ba vi om at alle fadderene skulle bli testet, og vi avlyste arrangementet som var planlagt helgen som var, sier instituttlederen til avisen.

Christiansen sier videre til avisen at han ikke vet hvor studenten har blitt smittet.

Vil ikke si noe om konsekvenser for studiestart

Han bekrefter at universitetet var kjent med at arrangementet skulle holdes og sier det ble arrangert i tråd med reglene.

Om en måned er det studiestart i Aarhus og det er planlagt flere arrangementer for de ferske studentene. Christiansen sier det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette smitteutbruddet vil å få.

— Det er klart at det er et lite vink om at vi må være meget oppmerksomme på hva som skjer her. Men hvilke konsekvenser dette får, kan jeg ikke si noe om ennå, sier Christiansen til Lokalavisen Aarhus.

Powered by Labrador CMS