Fra fungerende til fast direktør ved NOVA

Guro Ødegård, som siden oktober 2019 har fungert som direktør for Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet, er nå ansatt som direktør for de fire neste årene.

— Det er et privilegium å lede dyktige forskere på et institutt som leverer forskning av høy akademisk kvalitet for avgjørende utfordringer i samfunnet, uttalte Guro Ødegård da hun ble ansatt som fungerende direktør ved NOVA i fjor.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver NOVA, OsloMet på Facebook torsdag formiddag.

— Vi gratulerer Guro med jobb som direktør ved NOVA! Styret ved SVA, OsloMet, vedtok onsdag 3. juni å tilby Guro Ødegaard stillingen som instituttdirektør ved NOVA. Vi ønsker henne masse hell og lykke til i jobben, står det i Facebook-posten.

Ødegaard har som nevnt fungert i stillingen som direktør for Velferdsforskningsinstituttet NOVA siden oktober i fjor da hun overtok etter Ivar B. Neumann.

Ødegård er sosiolog fra Universitetet i Oslo. Som forsker har hun arbeidet med tema knyttet til demokrati, politikk og sivilsamfunn med et særlig fokus på ungdom.

Hun har tidligere arbeidet som forsker ved Institutt for samfunnsforskning og vært leder for Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor.

I forbindelse med ansettelsen som fungerende direktør i oktober i fjor, uttalte hun blant annet følgende til OsloMets hjemmeside:

— Det er et privilegium å lede dyktige forskere på et institutt som leverer forskning av høy akademisk kvalitet for avgjørende utfordringer i samfunnet. Dette gjelder blant annet studier av norske og europeiske velferdssamfunnenes tiltak og tjenester, med et særlig fokus på levekårsutfordringer, fordeling og sosialt utenforskap.

Powered by Labrador CMS