Steinar Kristoffersen, rektor ved Høgskolen i Molde, har informert både styret og de ansatte om at det ikke blir noe sammenslåing med NTNU. Foto: Ketil Blom Haugstulen

NTNU ønsker ikke samarbeid med Høgskolen i Molde

Struktur. NTNU og Høgskolen i Molde har fått 2,3 millioner fra Kunnskapsdepartementet for å få på plass en samarbeidsavtale. Nå sier NTNU nei.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Den 8. juli fikk direktøren og jeg en epost fra prorektor Bjarne Foss ved NTNU. Der redegjør han for NTNUs oppfatning av hvor vi står nå, og konkluderer med at de fra NTNUs side ikke ønsker å fortsette denne prosessen frem mot en slik avtale».

Det skriver Steinar Kristoffersen, rektor ved Høgskolen i Molde, i en melding på høgskolens internsider. I meldingen går det frem at NTNU ikke ønsker en samarbeidsavtale med Høgskolen i Molde på institusjonsnivå.

Det var Panorama som først omtalte saken.

Høgskolen i Molde fant ingen å slå seg sammen med da flere andre institusjoner slo seg sammen for et par år siden. Men Kunnskapsdepartementet bevilget 2,3 millioner kroner til arbeidet med å få på plass en avtale mellom de to institusjonene. Kristoffersen skriver at han har bedt om et møte med Kunnskapsdepartementet for å diskutere tilbakemeldingen fra NTNU.

Khrono har bedt om innsyn i korrespondansen mellom de to institusjonene, og venter på å få denne tilsendt.

— Vi har samarbeidsavtaler med Høgskolen i Molde på institutt- og fakultetsnivå, men fant ut at det ikke var hensiktsmessig å inngå samarbeid på institusjonsnivå.

Det sier NTNUs prorektor Bjarne Foss til Khrono.

Han sier at det aldri har vært diskutert en sammenslåing med høgskolen, men utvidet samarbeid.

— Vi ønsker å opprettholde de samarbeid vi har med Høgskolen i Molde, men fant ingen merverdi i å utvide avtalen, sier Foss.

(Saken er oppatert klokken 16.04 med kommentarer fra Bjarne Foss)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS