ny jobb

Går fra idrettshøgskolen til OsloMet

Håkon Solberg er ansatt som ny utdanningsdirektør ved OsloMet.

Håkon Solberg går fra Norges idrettshøgskole til stillingen som utdanningsdirektør ved OsloMet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håkon Solberg er i dag studiesjef ved Norges Idrettshøgskole (NIH), der han har hatt ansvar for den studieadministrative virksomheten siden 2012. Før det har han blant annet jobbet som internasjonal koordinator både ved NIH og daværende Høgskolen i Lillehammer, melder OsloMet på sine internsider.

Les også: 34 vil bli utdanningsdirektør ved OsloMet

Det var 34 søkere til jobben som ble ledig etter at Marianne Brattland sluttet før sommeren for å bli administrasjonsdirektør ved Vid vitenskapelige høgskole.

Fakultetsdirektør ved Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet, Kristin Nordseth, har fungert i stillingen som utdanningsdirektør siden 22. juni og var også en av søkerne til stillingen.

Vil fortsette effektiviseringen

Håkon Solberg tiltrer i begynnelsen av januar 2021, og sier at han ser frem til å starte arbeidet ved OsloMet.

– Det blir spennende å fortsette utviklingen og effektiviseringen av det studieadministrative arbeidet ved OsloMet, sammen med kolleger som jeg gleder meg til å bli kjent med, sier han til ansattesidene ved OsloMet.

– Universitetet er framoverlent, og en viktig regional og nasjonal utdanningsinstitusjon. Jeg ser fram til et tett samarbeid om videre utvikling med faglig og administrativ ledelse på både sentralt og lokalt nivå i organisasjonen, sier han videre.

Prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, sier at hun er glad for at Solberg blir ny utdanningsdirektør.

Stillingen som utdanningsdirektør ligger under prorektor for utdanning.

– Solberg kjenner sektoren godt etter lang studieadministrativ erfaring fra tre ulike institusjoner i UH-sektoren. Solberg er visjonær og strategisk, digitalt fremoverlent, målbevisst og konkret, sier Waaler.

Powered by Labrador CMS