Høgskolen i innlandet

Han skal lede fusjonert fakultet

Leif Holst Jensen blir dekan på det nye fakultetet for film, TV og spill ved Høgskolen i Innlandet.

Leif Holst Jensen skal lede det nye, fusjonerte fakultetet for film, og spill ved Høgskolen i Innlandet fra 1. august.
Publisert

Fra 1. august blir Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi slått sammen med Den norske filmskolen (DNF), en fusjon som har møtt mye motstand.

Det har vært knyttet stor spenning til hvem som skal lede det fusjonerte fakultetet, og tirsdag vedtok styret ved Høgskolen i Innlandet å tilby Leif Holst Jensen stillingen som dekan. Han er i dag dekan ved en av fusjonspartnerne, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi.

— Leif Holst Jensen har lang erfaring fra både utdanningssektoren og film- og fjernsynsbransjen. Han har vært en engasjert fakultetsleder i den rollen han har i dag, og vi er trygge på at han vil fylle også sin nye rolle på en god måte, sier høgskolens styreleder Maren Kyllingstad på inn.no.

Bø ble nummer to

Også dekan ved Den norske Filmskolen, Eli Bø, søkte stillingen. Hun ble innstilt som nummer to og har fått tilbud om å fortsette som leder av filmskolen, som blir en av tre skoler i det nye fakultetet. 

— Det er to godt kvalifiserte kandidater som ble innstilt, etter en samlet vurdering av faglige kvalifikasjoner, erfaring og personlige egenskaper. Styret fulgte flertallsinnstillingen fra det oppnevnte innstillingsutvalget, sier Kyllingstad.

Tre skoler

Styret ved Høgskolen i Innlandet vedtok i desember i fjor å fusjonere de to fakultetene.

Det fusjonerte fakultetet vil ha omtrent 660 studenter og 130 ansatte, og tilby blant annet utdanning i film, TV-produksjon, animasjon og spillteknologi. Det blir tre skoler under det nye fakultetet: Filmskolen, TV-skolen og spillskolen.

Høsten 2024 starter fakultetet også opp en bachelorutdanning i kunstig intelligens, melder høgskolen.

Powered by Labrador CMS