fadderuke

Hektisk på legevakten under fadderuken

Legevakt-fagsjef i Bergen, Trond Inselseth, forteller at det ikke er første gang fadderuken fører til en krevende situasjon ved legevakten.

Ifølge Legevakten i Bergen har fadderuken medført en stor økning i hendelser den siste uken. Politiet på sin side har ikke merket noe spesielt.

Forrige uke ble fadderuken i Bergen sveivet i gang, med festlige student­arrangementer rundt omkring i byen på både dag- og kveldstid.

Erfaringsmessig fører festingen under fadderuken til noe økt pågang hos legevakten. 

— I år har situasjonen vært ekstra prekær, forteller fagsjef ved legevakten i Bergen, Trond Inselseth, til Bergensavisen (BA).

Seksuelle overgrep

De fleste av besøkene på legevakten den siste uken har vært knyttet til rus.

– Det er fyll, angstlidelser, kutt, og overdoser som følger i kjølvannet av økt alkoholforbruk, og forbruk av andre rusmidler selvfølgelig, sier fagsjefen.

Både alkohol, kokain og andre sentralstimulerende midler blir nevnt av Inselseth, som også forteller at statistikken for seksuelle overgrep har økt den siste uken.

UiB-rektor: — Stort fokus

Rektor ved Universitetet i Bergen (UiB), Margareth Hagen, sier til BA at hun synes det er veldig trist at det er mye rus under velkomstuken for de nye studentene.

Hun presiserer at hun ikke kjenner til at UiB-studenter skal ha opplevd seksuelle overgrep under fadderuken.

— UiB har stort fokus på å begrense alkoholinntaket og å ha aktiviteter som ikke innbefatter alkohol, sier rektoren.

Normaluke for politiet

Tross den økte pågangen hos legevakten, har ikke politiet i Bergen merket økt pågang.

Seksjonsleder ved vold og sedelighetsseksjon i Vest politidistrikt, Sissel Becker, sier til Khrono at det har vært en normal uke.

— Så vidt jeg vet har vi ikke noen alvorlige hendelser hos oss som kan knyttes til fadderuken, sier Becker.

Heller ikke i Oslo melder politiet om en ekstraordinær situasjon.

— Fadderuken har vært avviklet i Oslo forrige uke uten store hendelser. Den har vært normal og som forventet, og opp mot andre store arrangementer Oslo politidistrikt håndterer, sier seksjonsleder for operasjonssentralen og sentralbordet i Oslo politidistrikt, Runar Skarnes, til Khrono.

Powered by Labrador CMS