Rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Anne Husebekk, er i samtaler om etablering i Nesna, når Nord universitet avvikler studiestedet. Foto: Siri Øverland Eriksen

UiT vurderer å etablere seg på Nesna

Nesna. Norges arktiske universitet vil vurdere å etablere seg på Nesna når Nord universitet trekker seg ut.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UiT-rektor Anne Husebekk var på Nesna denne uken, etter invitasjon fra ordfører Hanne Davidsen og regionrådene på Helgeland.

Formålet med møtet var å finne ut om UiT Norges arktiske universitet vil vurdere å etablere ny virksomhet med utgangspunkt i infrastrukturen og kompetansen som finnes på Nesna, skriver Rana Blad.

Vi har ikke inngått noen konkrete avtaler, men vi hadde gode samtaler og vil jobbe videre mot noe mer konkret.

Anne Husebekk

Vurderer etablering

Anne Husebekk bekrefter overfor Khrono at UiT vil vurdere om universitetet skal etablere seg med studietilbud på Nesna når Nord universitet trekker seg ut.

Styret ved Nord universitet vedtok 26. juni å avvikle studiested Nesna.

— Vi har ikke inngått noen konkrete avtaler, men vi hadde gode samtaler og vil jobbe videre mot noe mer konkret, sier Husebekk.

I en pressemelding som ordfører Hanne Davidsen sendte ut etter møtet står det at det ikke er aktuelt å bare overta den aktiviteten som Nord universitet har vedtatt å avvikle.

— Vi ønsker ikke å rykke inn der hvor Nord har rykket ut, og må få en avklaring blant annet når det gjelder infrastruktur, finansiering og hva som blir igjen av fagmiljøer på Nesna, sier Husebekk.

Viser til Sandnessjøen

— Hva slags studietilbud tenker dere å etablere på Nesna? Kompetansen der er jo knyttet til lærerutdanning?

— Så langt har vi ikke kommet ennå. Vi vet ikke hva som blir igjen på Nesna, og kan jo også fly inn kompetanse fra andre deler av UiT, sier hun.

Hun viser til Sandnessjøen, som Nord-styret også vedtok å avvikle som studiested. Der vurderer den private høgskolen VID å tilby sykepleieutdanning, i samarbeid med Helgelandssykehuset.

— At VID går inn i Sandnessjøen en parallell til det vi snakker om på Nesna, sier Husebekk.

«Dolker ikke Nord i ryggen»

UiT har fra før studieplasser i ingeniørfag på Helgeland, i Mo i Rana. I tillegg har UiT enkelte andre studietilbud, avhengig av kompetansebehovet lokalt.

— UiT fikk et landsdelsansvar da vi ble opprettet, og det er ikke så spesielt at vi vurderer å tilby studietilbud et nytt sted i landsdelen. Dette er ikke noe forsøk på å dolke Nord universitet i ryggen, understreker Husebekk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS