stortingsvalg 2021 ● silje s. høgelid

Hvorfor du som student bør stemme Sosialistisk venstreparti

Med Sosialistisk venstreparti kan du vinke farvel til nudler og First Price-pasta, og ønske fulltidsstudenten velkommen!

Med Sosialistisk venstreparti vil vi få over dobbelt så mye i studiestøtte enn vi får av dagens regjering, skriver leder av SVs studentnettverk, Silje S. Høgelid.
Publisert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Valgkampen nærmer seg slutten, og avisene er fulle av politikere som vil karre til seg din stemme. Men en gruppe blir ofte glemt av politikerne; nemlig studentene. Det er på tide at noen satser på å løfte studentene, og heldigvis finnes det ett parti som tar denne oppgaven på alvor. Sosialistisk venstreparti har lenge vært største parti blant studenter og unge, og her kan du lese noen gode grunner til hvorfor du som student bør stemme Sosialistisk venstreparti.

Dagens studiestøtte er altfor lav. Selv med en deltidsjobb sliter mange studenter med å leve et godt liv på denne inntekten. Med Sosialistisk venstreparti vil vi få over dobbelt så mye i studiestøtte enn vi får av dagens regjering. En stemme til Sosialistisk venstreparti betyr 17 tusen kroner i studiestøtte inn på konto hver måned, tolv måneder i året. Med Sosialistisk venstreparti kan du derfor vinke farvel til nudler og First Price-pasta, og ønske fulltidsstudenten velkommen!

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Denne høsten står 10.000 studenter i kø fordi de ikke har fått studentbolig. Sosialistisk venstreparti vil bygge fler studentboliger enn alle andre partier, og foreslår å bygge 6 tusen nye studentboliger hvert eneste år. Sosialistisk venstreparti vil også at staten skal ta en større del av regninga for å bygge studentboliger, for å sikre at boligene faktisk blir bygget.

Syns du det er meningsløst at alle karakterer fra videregående teller like mye når du søker utdanning? Eller at du må ha minst en firer i matte for å bli lærer, uansett hva du skal undervise i? Sosialistisk venstreparti vil ha et opptakssystem som ser på mer enn bare snittet fra videregående. Karakterer som er relevant for ditt studie bør telle mer, og fjerne firerkravet på lærerutdanninga.

Sosialistisk venstreparti mener at bolig skal være noe å bo i, ikke noe å spekulere i. Det er en menneskerett å ha et trygt og godt sted å bo, men i dag er det alt for dyrt for unge å leie. Derfor vil Sosialistisk venstreparti sette et makstak på husleie. Sosialistisk venstreparti vil også gjøre en rekke tiltak for å gjøre det lettere for unge å komme inn på boligmarkedet, blant annet leie-til-eie-prosjekter og at unge uten egenkapital skal få lån på bakgrunn av inntekt.

Mens andre partier kommer med lovnader og fine ord, har Sosialistisk venstreparti faktisk en plan for hvordan vi skal kutte utslipp, redusere ulikhetene og skape grønne næringer for framtida.

Silje S. Høgelid, SVs studentnettverk

I sommer kunne vi lese om at alt for mange unge unngår å gå til tannlegen pga økonomi. Sosialistisk venstreparti vil legge tannlegeordningen inn under folketrygden, slik at et besøk til tannlegen ikke blir dyrere enn til fastlegen.

Er du, som studenter flest, sykt opptatt av å løse klimakrisa? Sosialistisk venstreparti er det eneste partiet som faktisk har lagt frem en ambisiøs og realistisk plan for hvordan vi skal klare å kutte nok klimagassutslipp til å nå målene vi har satt oss, og samtidig redusere forskjellene i samfunnet. Mens andre partier kommer med lovnader og fine ord, har Sosialistisk venstreparti faktisk en plan for hvordan vi skal kutte utslipp, redusere ulikhetene og skape grønne næringer for framtida.

Studenter; vi er mange, vi er viktige og vi kan utgjøre en avgjørende forskjell ved dette valget. Forhåndsstem innen fredag 10. august eller i din folkeregistrerte kommune innen 13. august!

Powered by Labrador CMS