Ingen planer om å hente hjem studenter

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere norske universiteter har studenter på utvekslingssemester i Italia, som er det landet i Europa med størst spredning av koronaviruset. Så langt har ingen studenter blitt hentet hjem fra universitetene. Universiteter Khrono har vært i kontakt med har ikke satt i gang tiltak for å få studentene tilbake til Norge.

2/26/2020 - Milan. Deserted streets, empty shops and people with masks on the streets of the center cause Corona Virus covid19 Editorial Usage Only (Photo by IPA/Sipa USA)

— Det er også en del av vurderingen vi gjør nå. Det er veldig avhengig av hva som skjer i Italia ved universitetene. Det er ikke vits å ha studenter der hvis hele semesteret blir avlyst, forteller Hilde Apneseth, HMS-leder ved Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet.

— Nei, det er ikke aktuelt å hente hjem disse studentene per nå, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen.

— Vi vurderer situasjonen forløpende, og vi følger råd fra nasjonale helsemyndigheter. Studenter som er utenlands må følge rådene fra gjeldende myndigheter i det landet de oppholder seg. Vi har ikke fått noen henvendelser fra studenter som ønsker å reise hjem, men vil vurdere hvordan vi eventuelt kan bistå dersom det er behov for det, forteller seniorrådgiver ved Universitetet i Oslo, Håkon Mellbye Sverdrup.

Alle universitetene Khrono har vært i kontakt med forteller at de er i dialog med studentene som befinner seg i Italia.

— De to studentene vi har i Italia sier til oss at de har det greit, de har kjøpt inn mat og andre ting dersom det skulle bli mangel fremover. I tillegg holder det italienske universitetet informert om status og studentene som er der, forteller Aase Galteland, fagansvarlig Internasjonalt kontor for utdanning ved Universitetet i Agder.

(Anne Skifjeld / Khrono)

Powered by Labrador CMS