lærerdekan

Intern dragkamp om toppjobb på OsloMet

Fakultetet som huser landets største lærerutdanning skal ha ny toppleder. Sittende dekan og prodekan er blant søkerne.

Sarah J. Paulson er dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet i dag og søker en ny periode.
Publisert Oppdatert

Nåværende dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) ved OsloMet, Sarah J. Paulson, har søkt om fire nye år i stillingen.

Hun får konkurranse fra fire andre interne søkere. I tillegg til prodekan Finn Aarsæther søker også professor Halla B. Halmarsdottir, professor Anna Birgitta Nilsen og studieleder Ingeborg Krange topplederstillingen ved fakultetet.

Prodekan Finn Aarsæther er en av søkerne.

Sarah Paulson begynte som lærerdekan ved OsloMet 1. august 2018. Hun kom da fra Nord universitet, der hun var dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Hun har en ph.d. i nordistikk (Scandinavian Studies) fra University of Wisconsin-Madison i USA, og lederutdanning fra NTNU.

Både Finn Aarsæther, Halla B. Halmarsdottir og Anna Birgitta Nilsen søkte dekanstillingen i 2018 også.

Én kvinnelig og én mannlig søker har fått holde sine navn unntatt offentligheten.

Vil gjerne fortsette

Sarah Paulson viser til at fakultetet bidrar tungt med viktig forskningsbasert kunnskap og kompetanse til samfunnet innenfor lærerutdanning, tolking i offentlig sektor, tegnspråktolking, internasjonale studier og flerkulturell opplæring. Hun sier at hun trives i stillingen og gjerne vil fortsette arbeidet.

— I min nåværende periode har vi igangsatt mange prosesser som kan bidra til at fakultetet tar ut sitt store potensiale. Dette er veldig spennende og dette vil jeg gjerne være med på, sier hun i en epost til Khrono.

Ekstern søker fra USN

Blant de eksterne søkerne er professor i norskdidaktikk, Karianne Skovholt. Hun er ansatt ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge. Der har hun erfaring fra lærerutdanning og forskningsledelse og har blant annet bidratt med å utvikle samtaleanalyse som et anvendt forskningsfelt. Der trekkes lærerstudentene rett inn i klasserommene gjennom videoopptak og analyser av ekte klasseromssituasjoner, går det fram av USNs nettsider.

Skovholt forteller at hun har jobbet ved lærerutdanningen ved USN i 12 år, gjennom tre fusjoner. Hun er spesielt opptatt av å anvende forskning og innovasjon i lærerutdanningen.

— Jeg har bygget opp et stort miljø innen interaksjonsanalyse fra bunnen av og det har vært spennende og utfordrende, sier hun.

Hvorfor OsloMet?

— Det er interessant med et nytt miljø og for meg personlig passer tidpunktet bra nå. Hvis jeg kan bidra med et innovasjonsperspektiv, så tenker jeg det kan være positivt. Lærerutdanningene har jo en del utfordringer med å gjøre seg relevante for studentene, sier hun.

Profesor Karianna Skovholt ved USN utfordrer de interne søkerne.

7000 studenter

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) ved OsloMet har cirka 600 ansatte og 7000 studenter, og holder til i Oslo og Romerike. Fakultetet består av fire institutter samt Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO).

Ifølge stillingsutlysninger er kravene til den som blir dekan blant annet at vedkommende har doktorgrad eller tilsvarende og har dokumenterbare resultater med å bygge en kultur for utdanning og forskning av høy internasjonal kvalitet.

Søkerlisten

 • Finn Aarsæther (63), Prodekan utdanning, OsloMet
 • Farough Amin Mozaffari (59), Member of Faculty, Tabriz
 • Konfidensiell, Kvinne
 • Konfidensiell, Mann
 • Halla B. Holmarsdottir (59), professor, OsloMet
 • Javad Hosseini (36), Teheran
 • Ingeborg Krange (52), Studieleder med FoU-ansvar, OsloMet
 • Anne Birgitta Nilsen (55), professor, OsloMet
 • Sarah J. Paulson (59), dekan, OsloMet, LUI
 • Karianne Skovholt (51), professor, USN
 • Amiryousef Zahedi, (25), Regulatory intelligence expert, Warsaw

(Saken er oppdatert kl 13 med kommentar fra Sarah Paulson)

Powered by Labrador CMS