Arkitektur

«Jeg har ikke grunnlag for å overprøve Statsbyggs vurdering»

Statsråd Ola Borten Moe sier også nei til arkitektkonkurranse for nybygg ved NTNU.

Det blir ikke noen arkitektkonkurranse for NTNUs nye Senter for kunst, arkitektur, musikk og design med det første. Nå har statsråd Ola Borten Moe (Sp) sagt at han ikke vil overprøve Statsbygg i saken.
Publisert

Studenter og ansatte ved NTNU, et samlet formannskap i Trondheim kommune og en bred fagstand.

Alle reagerte kraftig da Statsbygg i februar konkluderte med at de ikke vil lyse ut arkitektkonkurranse for nybygget som skal huse NTNUs Senter for kunst, arkitektur, musikk og design (KAMD).

— Det er særlig ironisk at de sier nei til konkurranse akkurat for dette senteret. Den største arkitektutdanningen i Norge skal inn her, sa venstrepolitiker i Trondheim, Erling Moe, til Adresseavisen, da saken var oppe i formannskapet.

«Stor risiko»

Siden har stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) brakt saken til Stortinget, og har i skriftlig spørsmål spurt statsråden om ikke regjeringen vil gå i dialog med Statsbygg for å sikre at det blir utlyst en arkitektkonkurranse.

Nå har forskning- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) svart Elvestuen:

«Kunnskapsdepartementet har i prosjektråd for NTNU Campussamling fått presentert informasjon som tilsier at det er stor risiko for at måloppnåelsen for totalprosjektet blir svekket ved å utlyse en arkitektkonkurranse for KAMD. Jeg har ikke grunnlag for å overprøve Statsbyggs vurdering i saken.»

Det var Arkitektnytt som først skrev om saken.

Flere grunner

Nybygget som skal huse KAMD er del av NTNUs store campussamlingsprosjekt.

Mellom Studentersamfundet og det gamle trehusområdet i Grensen skal Statsbygg bygge 30 000 kvadratmeter for NTNU. Første byggetrinn skal skje fra Studentersamfundet og oppover mot Gløshaugen.

Statsråd Borten Moe skriver i svaret til Elvestuen at prosjektet er stort og komplekst, og at det er flere grunner til at han ikke vil overprøve Statsbygg i denne saken:

«En endring i et delprosjekt som medfører en kostnadsøkning må kompenseres med et kostnadsbesparende tiltak i et annet delprosjekt. Det er også mange logistikkmessige avhengigheter i gjennomføringen av de ulike delene av prosjektet», skriver Borten Moe.

Powered by Labrador CMS