Journalistutdanning avlyser eksamen etter klage fra studenter

— Denne avgjørelsen ble delvis tatt etter at studentene selv uttrykte et ønske om det, sier instituttleder ved OsloMet.

— Vi innså at sannsynligheten for at sensorene kunne bli utrolig slitne var stor, sier Steen Steensen.
— Vi innså at sannsynligheten for at sensorene kunne bli utrolig slitne var stor, sier Steen Steensen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OsloMet har valgt å avlyse muntlig eksamen i et emne for studentene på tredje året på bachelorutdanningen i journalistikk.

Eksamen i emnet «Journalistikk i en globalisert verden» skulle egentlig vært avholdt 23. og 24. juni via videokonferanse-plattformen Zoom, men etter en klage fra studentene har nå universitetsledelsen valgt å avlyse.

Det var Medier24 som først omtalte saken.

Vanskelig opplegg med Zoom

Som mange andre studier i landet var også journalistutdanningen ved OsloMet nødt til å endre eksamensformer på grunn av korona.

Instituttleder Steen Steensen sier at endringene for semesteret ble gjort tidlig i april.

— Så har vi ombestemt oss om en muntlig eksamen. Det gikk ut beskjed i går om at den var avlyst. Denne avgjørelsen ble delvis tatt etter at studentene selv uttrykte et ønske om det, sier Steensen til Khrono.

Stensen sier til Medier24 at det er ganske slitsomt og mentalt krevende både for lærere og studenter å sitte i Zoom i mange timer i strekk.

— Vi innså at sannsynligheten for at sensorene kunne bli utrolig slitne var stor, og at dette faktisk kunne gå ut over vurderingen av studentene, sier han.

Studentene er glade

Klassetillitsvalgt for bachelorstudentene i journalistikk, Mari Kittilsen, sier til Khrono at studentene var glade og lettet da beskjeden om avlysning kom.

— Vi holder på med skriftlig eksamen nå, og vil være ferdige på fredag istedenfor i slutten av juni. Det gir oss mer tid til å fokusere på jobb, som mange har, sier hun.

Den muntlige eksamenen det er snakk om var en såkalt justerende eksamen - hvor studentene skulle forsvare arbeidet de hadde gjort, etter å blant annet ha laget reportasjer fra utlandet.

Powered by Labrador CMS