Universitetet i Sørøst-Norge har sendt studenter til denne barnehagen i Guastalla i Italia. Foto: USN

Koronaviruset stoppet italiapraksis. Universitet har satt krisestab

Smittefare. Studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge hadde praksis i Italia. Nå er praksisen utsatt. Dette gjør universitetene nå.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

11 studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge måtte denne uken reise hjem fra Italia, og får ikke fullført praksisen sin i italienske barnehager. Barnehagene lå i utsatte området, og ble stengt, skriver VG.

USN har siden 2011 sendt studenter på barnehagelærerutdanningen til regionen Bassa Reggiana, nord i Italia.

Studentene må nå fullføre praksisen i norske barnehager. På grunn av smittefare er praksisen nå utsatt.

Kommunikasjons- og markedsdirektør ved Universitetet i Sørøst-Norge, Reidun Mangrud sier til VG at de har satt som prinsipp at personer som har vært i områder med smitte, ikke skal få gå ut i praksis der de mæter sårbare grupper med en gang.

Til Khrono opplyser Mangrud at studentene ikke skal bli forsinket i sitt studieløp.

— Planen er at studentene i denne perioden skal jobbe med bacheloroppgaven sin, og skal heller ut i praksis på et senere tidspunkt. De vil fullføre utdanningen til normal tid, det vil bare bli en litt annen oppbygging av studieløpet, sier Mangrud.

Har satt krisestab

De fleste universiteter og høgskoler med internasjonale studenter eller utveksling, har lagt ut informasjon på sine nettsider om hvordan studenter og ansatte bør forholde seg til koronaviruset.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) opplyser på egne nettsider at de har satt krisestab. Det har de gjort for å sikre at studenter og ansatte raskt skal få svar på spørsmål om blant annet undervisning og utenlandsopphold.

USN skriver også at de går gjennom beredskapen og planlegger hvordan de kan drive universitetet selv om det skulle ende med et høyt sykefravær.

Noen studenter velger å bli på eget ansvar

Høyskolen Kristiania skriver at de har opprettet en arbeidsgruppe med representanter fra administrasjon, HR, avdeling for forskningsadministrasjon og internasjonalisering, avdeling for studentoppfølging og markeds- og kommunikasjonsavdelingen. Denne følger utviklingen av situasjonen.

BI opplyser på sine nettsider at de har 103 studenter på utveksling i Australia, Asia, Europa, Sør-Afrika og Nord-Amerika, og at de har kontakt med disse. De skriver også at de i starten av dette semesteret hadde 12 studenter på utveksling i Kina, og at tre av dem har valgt å bli igjen i Kina på eget ansvar.

BI har også 11 studenter på utveksling ved Universitetet i Bocconi og Universitetet i Bologna, og at de er i dialog med studentene der. Universitetene har vært stengt denne uka.

Oppdaterte høyrisikoområder

Universitetet i Agder presiserer viktigheten av at ansatte på reise bruker reiseavtalen til universitetet, slik at de har oversikt over hvor ansatte har reist og oppholder seg.

I går ettermiddag oppdaterte NTNU hvilke områder og land de regner som høyrisikoområder. Dette er, i tillegg til Kina: Nord-Italia, Sør-Korea, Japan, Iran, Hong Kong og Singapore.

Flere universiteter presiserer viktigheten av at studenter registrerer sine reiser på Utenriksdepartementets nettsider.

I går fortalte flere universiteter til Khrono at de ikke hadde planer om å hente hjem studenter.

Powered by Labrador CMS