Kristin Vinje, visedekan på UiO og tidligere stortingspolitiker for Høyre har søkt jobben som direktør for Utdanningsetaten. Foto: Henriette Dæhli

Kristin Vinje vil bli utdanningsdirektør i Oslo

Jobb. UiO-visedekan Kristin Vinje er en av 19 søkere til å ta over etter Astrid Søgnen i stillingen som utdanningsdirektør i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utdanningsetaten har lyst ut stillingen som direktør for Utdanningsetaten i Oslo. Ansettelsen skjer på åremål i seks år, med mulighet til fornyelse én gang.

Den nye direktøren i Utdanningsetaten skal fylle skoene til Astrid Søgnen, som hadde direktørjobben i 19 år og som gikk av mot sin vilje i november i fjor.

Søker leder som kan fronte vanskelige beslutninger

— Vi søker en samlende og utviklingsorientert leder med sterkt engasjement for barn og unges oppvekst og læring. Den nye direktøren skal videreutvikle Osloskolen sammen med sine ledere og medarbeidere, står det i utlysningsteksten.

Ifølge utlysningen må direktøren «være trygg i rollen som øverste leder, ha mot til å fronte vanskelige beslutninger og håndtere krevende situasjoner med høy kompleksitet. Etatens nye direktør må ha god rolleforståelse som virksomhetsleder i Oslo kommunes styringssystem».

Utdanningsetaten er en av landets største offentlige virksomheter med sine mer enn 15.000 ansatte.

To hemmelige

Av de 19 søkerne har seks trukket seg, mens to har bedt om at deres navn unntas offentlighet. Kjønnsfordelingen er ti kvinnelige og ni mannlige søkere, skriver Vårt Oslo.

Det er flere kjente navn på søkerlista, blant annet visedekan på matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo, Kristin Vinje. Hun har tidligere også vært stortingsrepresentant for Høyre og skolebyråd i Oslo.

Noen av de andre søkerne er Marianne Mette Stenberg, rektor ved Majorstuen skole, Inga Britt Kjellevold Haugen, avdelingsleder i Blindeforbundet, og Muniarajan Ramakrishnan, professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Oslo.

Hilde Gran er avdelingsdirektør i Utdanningsetaten og tidligere rektor på Haugerud skole, og er intern søker.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS