ledelse

Kvinnetung toppledelse ved Universitetet i Stavanger

Karoline Holmboe Høibo blir direktør og dermed er fire av fem i toppledelsen ved Universitetet i Stavanger kvinner.

Karoline Holmboe Høibo er ansatt om direktør for organisasjon og infrastruktur ved Universitetet i Stavanger.
Publisert

Karoline Holmboe Høibo blir direktør for organisasjon og infrastruktur ved Universitetet i Stavanger (UiS) fra 1. august. Det vedtok styret ved UiS torsdag.

Høibo blir dermed en del av ledergruppen til Klaus Mohn, som fra 1. august vil bestå av én mann, Klaus Mohn, og fire kvinner. Tre kvinnelige prorektorer ble ansatt på styremøtet 9. mars: Prorektor for forskning Merete Vadla Madland, som allerede har hatt stillingen i fire år, Bjørg Oftedal som blir prorektor for utdanning og Marte Cecilie Wilhelmsen som blir prorektor for innovasjon og samfunn.

Høibo overtar etter Ole Ringdal, som går av med pensjon høsten 2023. Den nye direktøren tiltrer da samtidig med at rektor Klaus Mohn og de tre prorektorene tar fatt på en ny fireårsperiode.

Det var 23 søkere til stillingen, hvorav seks interne.

Direktøren for organisasjon og infrastruktur har resultat- og personalansvar for fellestjenestene ved avdeling for bygg- og arealforvaltning, avdeling for virksomhetsstyring og -utvikling, HR-avdelingen, IT-avdelingen og økonomiavdelingen, går det fram av en melding på uis.no.

Overordnet ansvar for trygghet og beredskap ved universitetet vil være en av kjerneoppgavene til Høibo, heter det.

Karoline Holmboe Høibo har vært ansatt ved UiS siden 2005 og har vært fakultetsdirektør siden 2017. Før dette var hun kontorsjef ved Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforsking.

Powered by Labrador CMS