blir toppdirektør

Line Haugen overtar som OsloMet-direktør

Line Haugen trer inn som toppdirektør ved OsloMet fra slutten av april.

Line Haugen har vært økonomidirektør ved OsloMet i fem år. Nå stepper hun inn som toppdirektør.
Publisert Oppdatert

Direktør for digitalisering og virksomhetsstyring ved OsloMet, Asbjørn Seim, sa opp jobben i februar for å bli kommunalsjef for HR og utvikling i Sandefjord kommune.

Toppstillingen skal lyses ut, slik at en ny direktør kan tiltre til høsten, men inntil dette skjer skal økonomidirektør Line Haugen fungere i stillingen, melder OsloMet på sine ansattesider.

Haugen starter i jobben 25. april.

Økonomidirektør i fem år

OsloMets nye rektor, Christen Krogh, sier at han er veldig glad for at Haugen går inn i stillingen.

— Med sin bakgrunn og kompetanse er jeg sikker på at hun kommer til å gjøre en god jobb, sier Krogh.

Haugen har vært økonomidirektør på OsloMet i fem år og har lang fartstid fra ulike lederstillinger, blant annet i Scandic og i Telenor.

– OsloMet er inne i en veldig spennende tid, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med større deler av administrasjonen og å kunne være med å påvirke hvordan vi best kan legge til rette for gode administrative tjenester på universitetet, sier Haugen.

Stor direktørjobb

Divisjon for digitalisering og virksomhetsstyring omfatter fagområdene økonomi, HR, eiendom, IKT, dokumentforvaltning, sikkerhet og beredskap, og samfunnskontakt og kommunikasjon.

Det er dermed et stort ansvarsområde som ligger inn under stillingen, alt unntatt studieadministrasjonen som ligger inn under prorektor for utdanning og forskningsadministrasjon som viserektor for forskning og utvikling er ansvarlig for.

«Riktig tidspunkt»

Asbjørn Seim sa i februar at tidspunktet for et jobbskifte var riktig for ham, i og med at OsloMet skulle ha ny rektor. Christen Krogh startet i rektorjobben 1. mars.

Han sa videre at jobben som kommunalsjef for HR og utvikling i Sandefjord kommune var en mulighet han ikke ville la gå fra seg.

— Det var litt tilfeldig, men med voksne unger og allerede en tilknytning til Sandefjord, var dette en interessant mulighet. Kommunen var veldig interessert i den erfaringen jeg har, så vi matchet bra, sa han.

Når Line Haugen overtar som fungerende direktør for digitalisering og virksomhetstyring, vil seksjonssjef i økonomiavdelingen, Anne-Britt Hedenstrøm, fungere som økonomidirektør, opplyser OsloMet.

Powered by Labrador CMS