høy temperatur

LO-sjef om Facebook-krangelen: — Pinlig, rett og slett

Avdelingsleder Atle Johansen i LOs juridiske avdeling synes det er pinlig å lese, men bra at juridisk uenighet diskuteres offentlig. Dekan Karl Harald Søvig nøyer seg med å si at han gjør seg «noen tanker når man ser slikt som dette».

Leder av LOs juridiske avdeling, Atle Snsteli Johansen, synes det er bra at juridisk uenighet i akademia diskuteres åpent, selv om det er pinlig.

Det var før helgen at en privat meldingsutveksling mellom stipendiat ved Universitetet i Bergen (UiB), Eivind Helland Marienborg, og den profilerte jussprofessoren ved Universitetet i Oslo (UiO), Benedikte Moltumyr Høgberg, ble lagt ut på Facebook av førstnevnte.

På Marienborgs Facebook-side fortsatte krangelen mellom de to, noe som fikk flere til å henge seg på.

— Du er faen ikke sann! Har ikke vært borti maken til frekkhet, skrev professor Høgberg blant annet, som svar på Marienborgs spørsmål om hva professoren mente da hun sa at han hadde «stalket» henne i en tidligere kommentar.

Slettet profil?

I helgen har det opprinnelige innlegget til Marienborg og Khronos artikkel som saken blitt delt mye i sosiale medier. Ifølge Marienborg har professor Høgberg nå blokkert ham på Facebook.

Tirsdag har har Khrono ikke greid å lokalisere Høgbergs Facebook-profil. Vi har prøvd å komme i kontakt med professoren for å høre om hun har slettet profilen, men ikke fått svar.

Avdelingsleder for LOs juridiske avdeling, Atle Johansen, er blant dem som delte saken videre — på LO-advokatenes Facebook-side.

— Det er veldig bra at juridisk uenighet på universitetet og på andre arenaer debatteres åpent og offentlig. Men noen på universitetet trenger åpenbart bistand og råd om hvordan man kan opptre sivilisert. Pinlig, rett og slett, skriver Johansen på Facebook.

Khrono har forsøkt å komme i kontakt med Atle Johansen mandag og tirsdag, dessverre uten hell.

Felles uttalelse

Khrono har vært i kontakt med dekan ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, Karl Harald Søvig, og dekan ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, Ragnhild Hennum, for å høre hva de tenker om debattformen og saken for øvrig.

Juss-dekan Karl Harald Søvig minner om at det er ytringsfrihet uansett hvilken side av fjellet man bor på.

Etter litt frem og tilbake bestemte de to dekanene seg for å komme med en felles skriftlig uttalelse om saken, som lyder slik:

— Vi er gjort kjent med kommunikasjonen mellom en professor ved fakultetet i Oslo og en stipendiat ved fakultetet i Bergen gjennom Khronos oppslag. Vår vurdering er at dette er privat kommunikasjon som har foregått i sosiale medier, og vi ønsker ikke å gi noen form for kommentar til denne.

— Ytringsfriheten er gjeldende

Ragnhild Hennum har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer, og Karl Harald Søvig vil heller ikke kommentere den konkrete saken overfor Khrono.

Sistnevnte godkjenner likevel at han siteres på følgende:

— Hvis man skal si noe helt generelt, så er det slik at ytringsfriheten er gjeldende for universitetsansatte på begge sider av fjellet. Man gjør seg jo noen tanker når man ser slikt som dette, men det er heldigvis ikke slik at man må dele alle tankene sine med offentligheten eller i Khrono.

Powered by Labrador CMS