Gikk viralt

Lunds universitet langer ut mot penis-vitsing

De har slitt i årevis, men i sommer eksploderte det med kommentarer og tagginger på Lunds universitet sin Facebook-side.

Maria Lindblad (innfelt) er internasjonal kommunikasjonsarbeider og administrator på Lunds universitets Facebook-side.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er juni, og Maria Lindblad i kommunikasjonsavdelingen ved universitetet i Lund har endelig fått nok av penis-vitsingen på universitetets Facebook-side.

«Vi har hatt denne Facebook-siden i ti år nå, og fra tid til annen blir den gjenoppdaget av studenter fra enkelte land som sprer den til vennene sine. Vi er fullt klar over at navnet vårt er underholdende for dere, og med tusenvis av språk i verden vil det selvsagt være ord som høres morsomme ut på andre språk. Lund er navnet på en middelalderby i Sverige. Ordet betyr grønt område og ordet uttales svært annerledes på svensk enn ordet du tenker på på ditt språk», skriver hun på Facebook-siden.

På hindi er «lund» nemlig et ord for det mannlige kjønnsorgan.

Frykter for omdømmet

Lindblad forklarer at Lunds universitet «er et internasjonalt forskningsuniversitet grunnlagt i 1666 og rangert blant de hundre beste i verden», og at de hvert år mottar søkere fra 170 land. Lindblad ber også folk som ikke er interessert i å studere ved universitetet om å kommentere til vennene sine, og ikke på universitetets Facebook-side.

Det er nemlig ikke bare studenter som bruker Lunds universitets Facebook-side. Utenforstående fra India og Pakistan har i mange år tagget hverandre og skrevet spøkefulle innlegg på hjemmesiden – og i sommer tok det helt av.

– Vi var to personer som måtte sitte i flere timer å slette kommentarer som var irrelevante, forteller Maria Lindblad til avisa Sydsvenskan.

Etter at hun valgte å poste uttalelsen på Facebook i juni, fikk aktiviteten ny fart.

– Min kommentar ble en slags offisiell redegjørelse om situasjonen, og snart begynte avis etter avis i India å publisere den, sier Lindblad.

Kommunikasjonsarbeideren er bekymret for at morsomhetene som gjøres på Lunds universitets bekostning undergraver universitetets ry som en seriøs og internasjonalt respektert studie- og forskningsinstitusjon.

Nå på sensommeren har imidlertid aktiviteten roet seg.

– Skulle det blåse opp igjen, får vi kanskje vurdere å publisere en mer offisiell uttalelse, sier Lindblad til Sydsvenskan.

Powered by Labrador CMS