bergen

Mann (19) siktet for drap på kvinne (20) i Bergen

Mannen som er siktet etter funnet av en død kvinne i en leilighet i Åsane i Bergen sist lørdag, skal ha forandret seg de siste årene.

Den avdøde kvinnen og den siktede mannen bodde i en leilighet i denne gaten på Eidsvågsneset i bydelen Åsane like nord for Bergen sentrum.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er rettet torsdag 1.oktober 2020 kl. 10.51. Den siktede er ikke student i ved BI). Les mer her: Khrono retter: Drapssiktet 20-åring er ikke student ved BI

Den 19 år gamle mannen som denne uka ble siktet for drap i bergensbydelen Åsane, flyttet fra Østlandet til Bergen for å studere i august.

Torsdag morgen ble det kjent at den drepte kvinnen (19) var student ved NHH.

Bergens Tidende har vært i kontakt med omgangskretsen hans fra Østlandet, deriblant fem menn som gikk på videregående med siktede.

Ifølge avisen forteller to av dem at varsellamper har blinket allerede fra andreklasse på videregående.

19-åringen skal ha blitt mer isolert, tilbrakt stadig mer tid med videospill og utviklet en mørk og dyster form for humor.

En kilde forteller til BT om humørsvingninger og uforutsigbarhet, men aldri vold.

– Han tullet mye med døden, drap og selvmord, forteller han.

Bekymringsmelding fra jentas familie

Det var lørdag kveld at det ble det slått drapsalarm i Bergen. På en pressekonferanse søndag formiddag fortalte politiet at de mottok en bekymringsmelding klokken 21.30, som gjaldt leilighet i Bergen, og at de var på stedet knappe ti minutter senere.

— Meldingen kom fra den avdødes familie, bekreftet politiet på pressekonferansen.

Den avdøde, en kvinne på 20 år ble erklært død på åstedet like etter at ambulansepersonell kom frem til leiligheten, som ligger i Åsane like nord for Bergen sentrum.

I leiligheten befant også den 19 år gamle mannen som nå er siktet seg.

Både den avdøde kvinnen og den siktede mannen var studenter, ifølge Bergens Tidende (BT).

Det har senere kommet frem at de to flyttet fra Østlandet i høst for å begynne studier i Bergen.

Ifølge politiet er begge født og oppvokst i Norge, og kommer opprinnelig fra to forskjellige steder på Østlandet. Natt til søndag arbeidet kriminalteknikere i leiligheten for å sikre spor.

Politiet jobber også med å sikre digitale spor fra blant annet mobiltelefonene til de involverte.

Varetektsfengslet

Den nå drapssiktede mannen ble først siktet for å ha etterlatt noen i hjelpeløs tilstand, men denne siktelsen ble siden endret til drap. Politiet ønsket søndag ikke å gå inn på hvilke funn som ble gjort i leiligheten.

Mandag ble den nå drapssiktede 19-åringen varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, samt forbud mot kringkasting og aviser. Han motsatte seg ikke fengslingen.

Den avdødes kvinnens bistandsadvokat, Einar Råen, har fortalte til BT at han har hatt innledende samtaler med familiene.

Powered by Labrador CMS