Fly måtte nødlande

Mann som studerer i Norge ble anklaget for å være KGB-agent

En hviterussisk mann som er bosatt i Norge, forlot flyet da et Ryanair-fly nødlandet i Minsk i mai. Deretter ble han anklaget for å være KGB-agent.

Det var i slutten av mai at et Ryanair-fly måtte nødlande i Minsk.
Publisert Oppdatert

I slutten av mai var et Ryanair-fly med 133 passasjerer på vei fra Athen til Vilnius i Litauen. På veien måtte flyet nødlande i Minsk, etter påstander fra hviterussiske myndigheter om at det var en bombe på flyet.

Er tilbake i Norge

Den regimekritiske aktivisten Roman Protasevitsj (26) og kjæresten Sofia Sapega (23) ble raskt arrestert, ført vekk fra flyplassen og satt i KGBs varetekt.

I tillegg til disse to forlot også flere andre flyet i Minsk, deriblant en hviterusser som er bosatt i Norge, skriver VG.

Nå skal mannen, etter det VG erfarer, være tilbake til jobb og studier i Norge. Han har avvist å ha noen tilknytning til det hviterussiske sikkerhetspolitiet KGB.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Ønsker ikke å snakke med pressen

Sammen med mannen som er bosatt i Norge, forlot også en annen hviterusser og to grekeren flyet i Minsk.

Ryanairs irske direktør Michael O’Leary gikk kort tid etter ut og hevdet at de gjenværende passasjerene var tilknyttet det hviterussiske sikkerhetspolitiet KGB, skriver VG, som også har fått bekreftet fra flere hold at den ene hviterusseren som gikk av har bodd i Norge i flere år, studerer ved et norsk universitet og jobber ved en offentlig institusjon.

Mannen ønsker ikke å snakke med pressen, men har gjennom andre kanaler avvist at han har noen som helst tilknytning til KGB.

Powered by Labrador CMS